Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

S mezerou nebo bez

Od: re* odpovědí: 13 změna:

Zdravím,

jak je to správně?

- něco něco něco

-něco něco

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michal958*
hodnocení

2x

sice nevím co to ma přesně být ale podle mě by to mel být takto: něco,něco ,něco

nebo neco, neco zalezi v jake věte to ma být

re*
hodnocení

třebas když píšu poznámky:

- nemovitost je pozemek nebo stavba

-nemovitost je pozemek nebo stavba

První příklad, tedy

- nemovitost...

je dobře. Za pomlčkou mezera.

pt®
hodnocení

2x

Já bych napsala :

pomlčka, mezera, slovo / - něco/

- stařenka

sebod*

*zed*něco něco něco *ee*, Asi už jsem dnes úplně mimo, vůbec nechápu, o co jde *plac*Takže já bych napsala nic *sok*nic*sok*nic

lui*
hodnocení

2x

Nedávno jsem o tom někde četl, bohužel už nevím kde. Možné jsou obě verze. Pomlčka bez mezery se píše tehdy, jestliže jde o spojení dvou jednoslovných slov. S mezerami se píše tehdy, když jde o spojení, kdy alespoň jeden výraz je víceslovný.

Jen pro upřesnění, to v otázce není pomlčka (asi má být), ale spojovník

pt®

V tom případě by měl tazatel upřesnit v dotazu o co přesně jde. - stařenka

ladinpraha*
hodnocení

1x

S mezerou za pomlčkou, tečkou, čárkou.

doplněno 26.11.10 20:32:

Jako poznámka, bod, odrážka psaná na novém řádku tak bez mezery před a s mezerou za pomlčkou. Pokud je pomlčka ve větě, tak mezeru před i za.

re*
hodnocení

takže tohle je správně?
-nemovitost je pozemek nebo stavba
durancea*

Ne, Ladin to píše správně - za pomlčkou mezeru. S MEZEROU.

doplněno 26.11.10 21:36:

... a Pt stařenka to píše taky dobře

buss
hodnocení

0x

Za odrážkou mezera, zcela logicky, jako za tečkou, čárkou, číslovaný seznam ... je ta čárka součástí slova?

hodnocení

0x

Tak jsem si to pročetl a stále nevím, která mlátí *zed* . Asi si dám *pivo* a pak pujdu *houpy* spinkat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]