Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Užití výrazu exhibovat

Od: liska5 odpovědí: 6 změna:

V rádiu jeden moderátor opakovaně řekl, že se nebude opět exhibovat.

Mně to rve uši, prostě nebudu nikde exhibovat, bez toho se. Ale to by ho snad kolegové opravili. Vnímám to jenom já jako chybu? Co je správně? Nebude se exhibovat / nebo jen nebude exhibovat? Já to beru tak, že v tom ex- je ona zvratnost.

Tuším, že opět hážu slovo do rvačky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Buď si opravdu myslí, že to říká správně, nebo chtěl říci "nebudu se předvádět" a v poslední chvíli použil výrazu "světovějšího" *smich* - na facku je oboje. Jenže když se někdo živí hub ústy, projde mu zmetek snáz. Ale kolegové to snad (naivně doufám ;)) jen nechtěli rozmazávat.

liska5
hodnocení

Já jsem mu to před pár dny diplomaticky napsala do jeho soukr.mailu, že jsem si toho několikrát všimla a že se mi tahle forma "exhibovat se" nějak nezdá, ať to probere s odborníky. Zatím nezareagoval.

Mně to prostě zní, jako vyexponovanej film,

joudic*
hodnocení

1x
jedna moderatorka rika furt "ja bych se doptala, budou v patek vakciny?" nevim z jakych Prdelic pochazi, nejspis oba ze stejnych
liska5
hodnocení

Doptala? To bude nejspíš ze sev. Moravy. V Čechách by mi to připadlo divný, tady na Moravě resp. ve Slezsku ne.

Pro Moraváky je zase divný, že v Čechách někdo příjde dýl nebo dlouho! A ještě s obouma sestrama / místo s oběma/.

hodnocení

1x
Takových prznitelů jazyka všude v médiích je. Já už to jednou nevydržel a psal jsem na Primu aby se autor textů zpravodajství zamyslel jestli jeho oblíbené slůvko měla - měl v některých souvislostech nevyzní absurdně. Násilník měl znásilnit několik dívek, hasiči vyjížděli do obce kde měla hořet stodola atd. Napočítal jsem takových nesmyslů v jediném zpravodajství snad 10. Sice mi neodpověděli ale asi pochopili, že pán ty dívky asi znásilnit neměl protože jinak by ho asi policajti nehonili :) Bohužel jim to vydrželo asi týden a dneska se už opět vesele hlásí že dítě mělo být týráno rodiči.

hodnocení

1x

Pokud se jedná o nějaký seriozní typ pořadu, vyjadřuje se redaktor chybně. Teoreticky ale může jít o pořad lehčího žánru, pro mládež a podobně. V podobných pořadech jsem občas zaslechla různé hovorové a slangové výrazy. Je docela možné, že exhibovat se začíná do některých mládežnických kruhů pronikat. Snad to nebude mít dlouhého trvání. Nelíbí se mi ani pouhé exhibovat (bez se.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]