Nejste přihlášen/a.
V rádiu jeden moderátor opakovaně řekl, že se nebude opět exhibovat.
Mně to rve uši, prostě nebudu nikde exhibovat, bez toho se. Ale to by ho snad kolegové opravili. Vnímám to jenom já jako chybu? Co je správně? Nebude se exhibovat / nebo jen nebude exhibovat? Já to beru tak, že v tom ex- je ona zvratnost.
Tuším, že opět hážu slovo do rvačky.
Buď si opravdu myslí, že to říká správně, nebo chtěl říci "nebudu se předvádět" a v poslední chvíli použil výrazu "světovějšího" - na facku je oboje. Jenže když se někdo živí
hub ústy, projde mu zmetek snáz. Ale kolegové to snad (naivně doufám ) jen nechtěli rozmazávat.
Pokud se jedná o nějaký seriozní typ pořadu, vyjadřuje se redaktor chybně. Teoreticky ale může jít o pořad lehčího žánru, pro mládež a podobně. V podobných pořadech jsem občas zaslechla různé hovorové a slangové výrazy. Je docela možné, že exhibovat se začíná do některých mládežnických kruhů pronikat. Snad to nebude mít dlouhého trvání. Nelíbí se mi ani pouhé exhibovat (bez se.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.