Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moc mi nejde matematika

Od: makovic* odpovědí: 6 změna:
Ahojky všem,
Jsem zoufalá ze všech předmětů mám jedničky obcas nějakou dvojku,ale z matematiky mám pořád 2 občas 3.
NEVÍM CO MÁM DĚLAT.
PORADÍTE MI PROSÍM?
MNOHOKRÁT DĚKUJI.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Matematika je o logickém myšlení a musíš jí pochopit. Pak je jednoduchá. Hodně se dá i naučit, ale ne šprtáním ale přijít na způsob jak problému porozumět..

makk
hodnocení

0x

Matematiku je třeba pochopit proč to tak je, to se až na výjimky nedá učit jako dějepis. Někdo to pochopí hned, jinému to dělá problém. No pak je taky potřeba to trénovat, počítat příklady byď se zdají velmi podobné.

Co ti konkrétně třeba dělá problém teď?

hodnocení

0x

Porad 2 obcas 3...a to Te prijde tak spatne, aby sis zoufala?

Podle mne s takovymi znamkami nemusis delat vubec nic. Snad jen se prestat zbytecne stresovat.

makovic*
hodnocení

Nepřijde mi to špatné,ale chtěla bych, abych měla hezké znamky 1 a 2.

hodnocení

0x

Kazdy ma talent na nieco ine. Niekto na matematiku, pozrie na priklad a je mu jasne, ako dalej, iny nedokaze sformulovat ani rovnicu. Mnohi zase nevedia spievat alebo kreslit.

Nebud z toho smutna a nerob si starosti so znamkami, vyberies si taku skolu a take povolanie, kde matematiku potrebovat nebudes. Pozri, mam vystudovane matematicke gymnazium a technicku VS, kde bolo vela matematiky, ale na vykon povolania vyvojara software mi z toho treba minimum.

host
hodnocení

0x

Zkuste pochopit to, co se učíte, raďte se se spolužačkami a spolužáky, jak se to počítá. A hlavně počítejte příklady, je jich plný Běloun.

Začněte a až nebudete vědět, jak dál, tak se poraďte a pak pokračujte. Až vám to vyjde, dejte si podobný příklad pro ověření, to už to chápete. A další příklad.

Když přijde nová látka, tak opět pěkně od začátku, zkusit pochopit jak se to má řešit a opět příklady a příklady, radit se a radit se.

Jestli máte nějaké vzorečky, pište si je na konec sešitu nebo na nějaký zvláštní papír vložený do sešitu do Matematických, fyzikálních a chemických tabulek pro školy. Vzorečků není tak moc, ale je dobré je mít pohromadě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]