Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer , zajímá mě otázka ohledně alkoholu . Například :
Když mám dvě plechovky piva a každé má 5% alkoholu , kolik alkoholu bude v pivu , když obsah obou plechovek naliju do jedné nádoby o objemu 1 litr? Bude obsah alkoholu 10 % , anebo to bude stále 5 %? Vím , že opilý budu víc ze dvou, ale zajímá mě , zdali se alkohol v procentech navýší :D .
Děkuji a přeji krásný zbytek večera , s pozdravem Jakub
Zdravím. Počet procent alkoholu v dané kapalině vyjadřuje poměrnou část tohoto alkoholu v celém objemu kapaliny. Takže 5 % alkoholu znamená, že v celém objemu kapaliny je 5 % (pět setin=jedna dvacetina) čistého alkoholu. Ve dvaceti litrech této kapaliny je jeden litr alkoholu, v deseti litrech půl litru, pořád je to těch 5 %. Např. v "klasickém" rumu (37 %) je v jednom litru teoreticky 0,37 litru čistého alkoholu (to je těch 37 %)...
Když slejete 21 plechovek 5% piva, tak to bude mít 105% alkoholu, to je asi blbost co? I cisterna piva má stále jen 5%.
Ze dvou piv se opijete víc než z jednoho, protože jste zkonzumoval 50ml alkoholu a v jednom pivu je 25ml. Protože krve máte pořád stejně, s každým vypitým pivem se zvyšuje koncentrace alkoholu v krvi.
feka, opravdu si to tak myslíte?
Vypije 4 piva na ex a bude mít 20% alkoholu v sobě? Nebo jsem Vás nepochopil?
Zdravím. Aby to byla správně, musí to být tak, že když vypije čtyři pětiprocentní piva (2 litry), dostane do sebe tolik alkoholu jako když vypije půl litru dvacetiprocentního alkoholického nápoje, tedy jeden decilitr...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.