Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pediatrické ošetřovatelství nebo fyzioterapie?

Od: vavrincovaa odpovědí: 7 změna:
Ahoj, budu se hlásit na vysokou a chtěla bych slyšet váš názor. Ráda bych se přihlásila na pediatrické ošetřovatelství s tím, že bych v budoucnu pracovala s dětmi. Podle mých pár přátel ale budu většinou jen v papírech a sem tam odeberu krev. Poté ještě uvažuji nad fyzioterapií, kde bych se zaměřila spíše na děti a byla bych s nimi ve větším kontaktu než jako sestra. Co myslíte?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Na dětskou fyzioterapii je potřeba mít silnou psychiku. Ne každý má tu náturu denně rozhýbávat nešťastné děti po úrazech, obrnách, neuropatiích a svalových dysfunkcích. Znala jsem takovou. Hodně ji to vyčerpávalo, prožívala ty osudy těch dětí.

hodnocení

2x

tak já dětská sestra jsem a s dětmi jsem v kontaktu prakticky furt :) jo, ovšem papírovat se taky musí, o tom žádná. ale i fyzioterapeuti musí papírovat. odcvičí si pacienty, a potom to všechno jdou zapsat *nevi*jinak samozřejmě, míra kontaktu s pacientem i míra administrativní zátěže hodně záleží na tom, kde člověk pracuje.

hodnocení

2x

Moje dcera je fyzioterapeut a pracuje v dětském denním rehabilitačním stacionáři. Mají velkou možnost dalšího vzdělávání formou kurzů a školení a stáží u nás v republice i v zahraničí. *palec* Já bych volila fyzioterapeutku a pak šla pracovat k dětem. Ať už do stacionářů, lázní, léčeben, spešl škol, nemocnic. Dnes už je o děti pečováno na mnoha místech. A když to pak neustojíte, protože je to nesmírně náročné, můžete k dospělým.

hodnocení

1x

Přihlášku si podej na obojí. Počet přihlášek na VŠ není ničím limitován. Uvidíš, kam se dostaneš a podle toho budeš vybírat. Fyzioterapie má přímý větší kontakt s lidmi než pediatrické ošetřovatelství, jak píšeš. Dětská sestra má za úkol hodně administrativy jako např dětská sestra u praktického lékaře pro děti a mládež. Možná dětská sestra v nemocnici na dětském oddělení? Tam nedokážu upřesnit množství papírování a přímé péče o dětské pacienty.

hodnocení

0x

Možná doplnit o obor psychologie, pokud se to bude motat kolem dětí. Správný přístup a individuálně jednat není pro každého. Není to jen o rutinní práci bez emocí (záměrně říkám extrém, který jsem zažil. netvrdím, že to tak mají všichni v oboru zdravotnictví).

Na psychologii je nával a klasické studium psychologie bývá pětileté. Přijímají zhruba každého pátého až desátého, záleží na konkrétní univerzitě.

A není to alespoň v tom pediatrickém ošetřovatelstvý třeba několik hodin jako takový základ?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]