Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr IT školy (Praha Prosek)

Od: arison odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

máme na Vás velkou prosbu ohledně výběru střední IT školy.

Syn by velice rád studoval na IT škole, ale nevíme kterou ze dvou vybraných ( v případě že úspěšně udělá přijímací zkoušky), má zvolit.

Podali jsme přihlášky na SSŠVT v Praze na Proseku: sssvt.cz/...

a na SPŠ (Střední průmyslová škola) také na Proseku v Novoborské ulici: sps-prosek.cz/...

Bohužel, jsme kvůli nepříznivým pandemickým podmínkám a tím pádem uzavřeným školám, nemohli ani jednu z nich osobně navštívit na dnech otevřených dveří a udělat si alespoň nějaký obrázek.

Ze stránek, videí, ale i po zavolaní do jednotlivých škol, jsme se toho bohužel moc nedozvěděli.

Našel by se prosím někdo tak ochotný, kdo do některé z výše uvedených škol chodil, nebo s nimi má nějakou zkušenost, aby nám poradil?

(Kvalita výuky, vybavení, přístup vyučujících atd...)

Syn by se rád komplexně naučil vše dostupné o IT (rád by se také naučil opravovat a diagnostikovat závady na PC a OS) to co jsme ale zjistili, na těchto školách asi moc neučí možná na SPŠ ale to nevíme jistě.

Proto budeme za každou radu a zkušenost od Vás velice vděční, protože, bysme neradi šlápli, jak se lidově říká vedle.

Předem všem velice děkujeme za ochotu, Vaše doporučení a odpovědi.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Brácha chodil do té na Proseku v Novoborské ulici, ale na jiný obor. Vybavení mají luxusní, to ostatní se bude na jiném oboru asi lišit.

doplněno 18.02.21 18:44:

A na tu druhou kluk mé kamarádky.

Zkuste se někoho z bývalých studentů kontaktovat na fb

facebook.com/...

facebook.com/...

arison

Děkuji za odpověď.

arison

Nemáte někdo další prosím nějaké zkušenosti s výše uvedenými školami?

Děkuji

arison
hodnocení

0x

Nikdo nic, žádné další zkušenosti?

iz*
hodnocení

0x

Jestli syna zajímá především IT, bude lepší absolvovat SSŠVT, protože na průmyslovkách není dotace hodin na IT tak vysoká jako na prvně jmenované škole.

Pozor, ač soukromá SŠ, má na žáky vysoké nároky.

arison

Děkuji za informaci.

iz, já nevím. se školou nemám osobní zkušenost, ale kluk taky letos bude dělat přijímačky na IT, takže jsme mezi nimi vybírali. na tuhle soukromou školu jsme podívat nešli, protože mám k soukromým školám nedůvěru, i když na netu jsem ji taky prohlížela. teď jsem koukala na hodinovou dotaci odborných předmětů, jestli dobře počítám, tak mi vyšlo 53 hodin (celkem týdně za ty čtyři roky). u té nesoukromé školy mi vyšlo 58 hodin. u školy, kterou si kluk vybral, je to 55 (ale ekonomiku mají ve všeobecných předmětech, ale ta soukromá škola v odborných) tedy plus mínus mi to u těch škol vychází nastejno *nevi*

arison

Ahoj Lesi, můžeš pls napsat, kterou školu, si tedy syn vybral? Klidně do SZ

kluk si jako první vybral školu V Úžlabině (o kousek níž někdo dával odkaz) a jako druhou právě tu státní proseckou na Novoborský. nehledejte v tom žádný velký promyšlený výběr. kluk zájem o obor projevil už v osmičce, ale přišlo mi, že tak nějak neví, co si od něj slibovat, tak jsem ho tehdy vzala na dny otevřených dveří, aby se trochu zorientoval, co se na škole učí či neučí. aby měl případně čas pořádně zapřemýšlet nebo vymyslet jiný obor a nehonil všechno na poslední chvíli v devítce. já na té prosecké škole nebyla, slyšela jsem zvěsti, že nic moc, ale kluk se tam zúčastnil workshopů a byl spokojený a na školu bude chodit on, ne já. V Úžlabině se mu líbilo víc, z mého pohledu je to taková příjemná moderní škola a co nás ní prováděli studenti, tak se tvářili spokojeně a ani školu, ani učitele nepomlouvali a zdálo se, že jsou i v oboru orientovaní. původně si chtěl dát přihlášku na Smíchovskou průmyslovku, ale ta je tak nějak TOP a hlásí se na ní hafo uchazečů a kluk si to na poslední chvíli rozmyslel, u těch dvou zvolených má vysokou pravděpodobnost se dostat, pokud nějak zásadně nezazmatkuje a nezkoní přijímačky. u té Smíchovské bych přijetí nevylučovala, ale ani bych na něj nevsadila.

ale na té soukromé jsme se podívat nebyli, takže tam kluk porovnání neměl. a mám pocit, že jsme na ni ani nenarazili na Schola Pragensis.

arison

Ahoj Lesi, děkuji za odpověď.

Přihlášky už jsou odevzdané a potvrzené. Teď jěšte rozhodnout, na kterou z výše uvedených škol se má syn přihlásit.
a na SPŠ (Střední průmyslová škola) také na Proseku v Novoborské ulici: sps-prosek.cz/...
Bohužel, jsme kvůli nepříznivým pandemickým podmínkám a tím pádem uzavřeným školám, nemohli ani jednu z nich osobně navštívit na dnech otevřených dveří a udělat si alespoň nějaký obrázek.
Ze stránek, videí, ale i po zavolaní do jednotlivých škol, jsme se toho bohužel moc nedozvěděli.

host
hodnocení

0x

Jenom na okraj: na Soukromé střední škole se platí sice nízké, ale přesto se prý platí školné , což někomu nevadí a naopak to bere jako samořejmost s tím, že vybavení školy je na vysoké úrovni a i žáci potřebují mít hw i sw na úrovni moderní výuky.

Na druhém kopci naproti Proseku je Střední škola elektrotechniky, multimédií a informatiky (SSEMI) s dlouhou historií počínaje odborným učilištěm pro Teslu Hloubětín, Nyní se pod vedením současné paní ředitelky ze školy stala moderní Střední škola i s navazující Vyšší odbornou školou.

Podobně má už dlouhodobě vysokou úroveň moderní Střední průmyslová škola elektrotechnická v Úžlabině . z Proseku je dobré spojení autobusem 195 nebo 177, ze které vyšlo mnoho dnešních vynikajících odborníků..

arison

Děkuji za odkaz.
Přihlášky už jsou odevzdané a potvrzené. (Takže cesta zpět není, ale syn je na tom s vědomostmi podstatně lépe, než slečna z Vašeho odkazu.) Teď jěšte rozhodnout, na kterou z výše uvedených škol se má syn přihlásit.
Viz náš první příspěvek:
Dobrý den,
máme na Vás velkou prosbu ohledně výběru střední IT školy.
Syn by velice rád studoval na IT škole, ale nevíme kterou ze dvou vybraných ( v případě že úspěšně udělá přijímací zkoušky), má zvolit.
Našel by se prosím někdo tak ochotný, kdo do některé z výše uvedených škol chodil, nebo s nimi má nějakou zkušenost, aby nám poradil?
(Kvalita výuky, vybavení, přístup vyučujících atd...)
Proto budeme za každou radu a zkušenost od Vás velice vděční, protože, bysme neradi šlápli, jak se lidově říká vedle.
Předem všem velice děkujeme za ochotu, Vaše doporučení a odpovědi.

arison

Omlouvám se za tu slečnu, patřilo to jinam:)

mila11
hodnocení

0x
Dobrý den, o výsledku je rozhodnuto. Vybíráme z Úžlabiny a Ssšvt a nemůžeme se rozhodnout. Obě vypadají na stejné úrovni. Jak jste se nakonec rozhodli vy? Která vás, respektive syny zajala víc? Děkuji za odpověď. Budu ráda za vaše odpovědi a názory na obě školy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]