Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rovnice-Slovni Ulohy

Od: ptacek odpovědí: 7 změna:

Sobotní vydání novin je o 10% dražší než pondělní vydání a čtvteční vydání je jeětě o 20kč dražší než sobotní. Za pondělní, úterní, středěční a páteční. Vypočítej cenu sobotního vydání jeli cena novin za celý týden 144kč.

Potřeboval bych pouze napsat jak má vypadat rovnice, zbytek si udělám sám, děkuji za jakoukoliv pomoc.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

18.02.21 16:42
hodnocení

3x
Rovnice-Slovni Ulohy

hodnocení

2x

Zdravím. Za předpokladu, že pondělní, úterní, středeční a páteční stojí stejně (v textu nejasné): pondělní....x ; úter., stř.,pátek....celkem 3*x ; sobotní ...1,1*x ; čtvrteční....1,1*x + 20 ; celkem ...144 ; rovnice: 4*x + 1,1*x + 1,1*x + 20 = 144 ; (x by mělo vyjít 20)....

hodnocení

0x
Pondělí, úterý, středa a pátek je každý den x. Čtvrtek je x + 20 Kč a sobota x + 10 %.
ptacek
18.02.21 16:30
hodnocení

Dekuji

Zdravím a se čtvrtkem nesouhlasím...

ptacek
hodnocení

Zdravim, AMOS jak by podle vás měla vypadat rovnice?

Ano, čtvrtek mám blbě. Omluva.
Než jsem to na mobilu vyťukal, vypadla mě z toho sobota.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]