Nejste přihlášen/a.
A jsem na konci sil, milí rádcové. Jak vysvětlit žákovi třetí třídy postup řešení těchto příkladů. Já výsledek spočítám, ale za pomoci zlomků (jedna polovina, jedna třetina) sečíst a je to... Ale ve třetí třídě neumí sčítat zlomky... Neumí dělit se zbytkem, neumí procenta. Jojo - matematika podle Frause
1) Jak dlouho jsme byli na hřišti, když víme, že rozcvička trvala 10 minut, třetinu času jsme trénovali přihrávky a polovinu času hráli kopanou?
2) Myslím si číslo. Jeho polovina je o 7 větší než jeho třetina. Které číslo si myslím?
Moc všem děkuji za pomoc. Já už nevím, jak mu to nějak srozumitelně, úměrně jejich učivu vysvětlit.
super tak akhle mne to ani nenapadlo a myslím že i pro dítě je to trochu na budku...jednou to dělit na 1/2 podruhé na 1/3.
hodnotím 2 body
A nemůže se třeba vycházet z toho, že vyučovací hodina má 45 minut?
třetina ze 45 je 15 - to trénovali přihrávky
zbývá 30 - polovina je 15 - to hráli kopanou
10 min. se rozcvičovali, takže by strávili na hřišti celkem 15+15+10 tj. 40 minut...
Ale je to jen úvaha...
Neznám učivo 3. třídy, ale pro dítě bych narýsovala úsečku dlouhou nejraději 6 nebo 12 cm. Červeně bych obtáhla polovinu. Modře bych úsečku rozdělila na tři stejné dílky (nebo možná zná slovo třetina? ) a modře na konci úsečky obtáhla jeden z těch tří dílků. Uprostřed zůstane nebarevný dílek. Označuje 10 minut. Kolik těchto stejných dílků se vejde do celé úsečky?
tohle zní logicky. Ale zase narazím na to, že on se zeptá, jak jsem přišla na těch 12. Jasně, mě je to pochopitelné, Ale on když se dívá na příklad, tak prostě .
Ale jak jsem zjišťovala, u spolužáků jsou na tom stejně. To u nás jsem to spočítala alespoň já jinde už praštili s učebnicí do kouta
No, distanční výuka - ještě tak půl roku a mnoho se nás sejde u Chocholouška.
Jo a děkuji
no možná kdyby mi bylo o 50 méně že bych poradil více, ale už nevím jak se omladina učí, tak snad někdo mladší...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.