Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Věta vedlejší

Od: hej odpovědí: 1 změna:
Dobrý den mám nahradit podmět vv podmětnou ve větě V temné noci bylo slyšet šplouchání vlnu. A ještě mám nahradit jmennou část přísudku věty vedlejší přísudkovou výsledky hokejového utkání byli předpokládané tečka Nevím jak to mám určit Prosím o radu děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V prvé řadě je třeba správně opsat zadání. "... šplouchání vlnu"tam určitě není.

Počet vět v souvětí poznáme spolehlivě podle počtu plnovýznamových sloves v určitém tvaru. Tudíž místo toho šplouchání stačí dát sloveso v určitém tvaru (tj. ne infinitiv) a gramaticky/interpunkčně větu "umravnit"(bude tam jedna čárka navíc).

V druhé větě opět chybně opsáno zadání, "byli"tam určitě nebylo. Vedlejší větu přísudkovou jsem si musel připomenout, pěkně je to vysvětleno tady: zcsol.cz/...

Podle tohoto se dá dobře postupovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]