Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se jen zeptat. Učím na jedné nejmenované škole už třetím rokem a u příjímacího pohovoru mi bylo sděleno, že budu učit předměty mimo moji aprobaci ale i něco z té své. Utekly dva roky a už učím jen to mimo. Všechny předměty, na které mám aprobaci mi byly odebrány. Je něco pravdy na tom, že i když učím to, co nemám vystudováno, vedení školy mi musí umožnit učit alespoň 4 hodiny týdně z mé aprobace?
Obávám se, že nutně nemusí.
Co máte ve smlouvě? Patrně (pokud jste na ZŠ) tam bude něco jako "učitel všeobecně vzdělávacích předmětů na 2. stupni základní školy" (možná je to trochu jinak). Takže podle smlouvy vám může dát učit cokoliv.
Jediná vaše šance by byla v tom, že nebudete učit některý z předmětů dostatečně kompetentně, prostě blbě - a bude si stěžovat některý z rodičů, popř. se přijde podívat ČŠI a vyjádří svoji nespokojenost. Pak ale můžete být ze školy odejit - dostanete výpověď.
Někde jsem tu četla, že je to proto, že "nejsou odbory". Sama jsem se přesvědčila, že odbory nepomohou. Stačí, aby ve vedení odborů byl někdo s vaší aprobací - bude se snažit si chránit "svoje" hodiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.