Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o konzultaci. Dcera psala písemku na druhy vedlejších vět. Lámu si tady nad tím hlavu a připadá mně, že je určila dobře. Učitelka ale tyto odpovědi škrtla a správné řešení nenapsala. Poradíte prosím, co je špatně?
Pracoval, jak nejlépe uměl. Dcera napsala, že věta vedlejší je, jak nejlépe uměl - vedlejčí věta příslovečná způsobová
Jirka se objevil tam, kde jsem ho vůbec nečekal. Dcera napsala, že vedlejší věta je, kde jsem ho vůbec nečekal - vedlejší věta příslovečná místní
Měl jsem velkou radost, protože jsem dostal nové brusle. Dcera napsala, že vedlejší věta je, protože jsem dostal nové brusle - vedlejší věta příslovečná příčinná
Bude-li zítra hezké počasí, vyrazíme už ráno na výlet. Dcera napsala, že vedlejší věta je bude-li zítra hezké počasí - vedlejší věta príslovečná podmínková.
Děkuji za radu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.