Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bych poradit s převodem následujících jednotek na jednotky základní.
15 000 cm2V-1s-1 = 150m2V-1s-1 ?
Děkuji za reakci
Zdravím. Délkové "sousední" jednotky(m, dm, cm, mm) jsou "od sebe" o jedno desetinné místo, čtvereční "sousední" jednotky o dvě desetinná místa a krychlové o tři... (Pomůcka: čtvereční mají exponent 2 – dvě místa, krychlové mají exponent 3 – tři místa). Čtvereční "bez dvojky" jsou ar – tomu by odpovídala délková jednotka dekametr(10 m) a hektar – tomu by odpovídala délková jednotka hektometr (100 m) a pak už by byl km2. 15 000 cm2 převést na m2:"sousední" jednotky to nejsou, číslo je třeba posunem des.čárky o 4 místa zmenšit, takže 1,5 m2...
Amosi, to jsem ráda, že jsem poradila dobře. Protože mně to naskočilo na "první dobrou".Jsem totiž z generace, která i kdyby ji o půlnoci vzbudili, tak přeříká vyjmenovaná slova, násobilku, převodní jednotky a také z chemie ný, natý, itý, ičitý... Jen se trošku divím, proč si to tahle generace nevygooglí, když to nemá v hlavě. A obávám se výše svého důchodu, až na mne tito experti začnou vydělávat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.