Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod jednotek

Od: hyhynka® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych poradit s převodem následujících jednotek na jednotky základní.

15 000 cm2V-1s-1 = 150m2V-1s-1 ?

Děkuji za reakci

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím. Délkové "sousední" jednotky(m, dm, cm, mm) jsou "od sebe" o jedno desetinné místo, čtvereční "sousední" jednotky o dvě desetinná místa a krychlové o tři... (Pomůcka: čtvereční mají exponent 2 – dvě místa, krychlové mají exponent 3 – tři místa). Čtvereční "bez dvojky" jsou ar – tomu by odpovídala délková jednotka dekametr(10 m) a hektar – tomu by odpovídala délková jednotka hektometr (100 m) a pak už by byl km2. 15 000 cm2 převést na m2:"sousední" jednotky to nejsou, číslo je třeba posunem des.čárky o 4 místa zmenšit, takže 1,5 m2...

zdenka*

Amosi, to jsem ráda, že jsem poradila dobře. Protože mně to naskočilo na "první dobrou".Jsem totiž z generace, která i kdyby ji o půlnoci vzbudili, tak přeříká vyjmenovaná slova, násobilku, převodní jednotky a také z chemie ný, natý, itý, ičitý...*smich**smich* Jen se trošku divím, proč si to tahle generace nevygooglí, když to nemá v hlavě. A obávám se výše svého důchodu, až na mne tito experti začnou vydělávat...*alene*

zdenka*
hodnocení

0x

1,5 m2

když je čtvereční, tak se to posouvá po dvou místech,tvůj výpočet je 150 dm2*zed*

hodnocení

0x

1 m je 100 cm

1m2 je 10000 cm2 (počet nul je dvojnásobný)

Tedy 15000 cm2 je 1,5 m2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]