Nevím proč to tu píši, ale musím se vypsat. Prostě nemám páru co mám dělat je mi 20 v létě 21. O jeden rok jsem šel později do školy prý jsem přemýšlel pomaleji nebo tak mi to řekli rodiče. Minulý rok jsem měl dělat maturitu, ale pokazil jsem jednu zkoušku, takže mi zbývá jen 1 pokus a to prý byla jedna z těch lehkých, ale u mě to tak nepřipadalo. Takže mám poslední pokus a věřím si takže mě to tak nějak moc nesere spíš všichni kolem mě stresují rodina apd.Mám jednu z těch technických škol, ale problém je, že mě to vůbec nebavilo od druháku co jsme na to dostali jednoho učitele, kterého jsme měli na 2 hlavní předměty až do konce čtvrťáků. U něj jsem hned propadal každý rok vždy jen u něj a bylo jich tam víc a to jsem se snažil nepropadnout a to jako fakt hodně. Díky němu a ještě jedné učitelky jsem si to znechutil, že jsem na to nadával každý rok chtěl jsem i odejit, na jinou školu jenom kvůli těm nervům, ale každému to bylo jedno.Nějak jsem se dostal do posledního ročníku, kde jsem to nějak přežil. Teď k tomu závěru nemám páru co mám dělat až udělám maturitu. Fakt mě nic nenapadá chtěl jsem jít na VŠ minuly rok, ale teď mě to nějak přešlo nevím proč asi kvůli té maturitě. Práci se střední by nebyl problém sehnat s platem bych to viděl kolem těch 30k+ ,ale fakt mě ten obor nebavil sice se pár dobrých momentů našlo, ale to je tak všechno. Pravděpodobně kvůli 2 učitelům, protože tam na mě řvali každý týden a někteří i přímo do ucha.Sice nevím jestli by VŠ nějak pomohla jako sestra má Mgr a dělá za 25k+ jako sorry, ale být 5 let na výšce a dělat jen za 25k to si naserte, ale to bude asi tím, že studovala Biochemie. Nevím jestli mám jít na VŠ nebo jít na rok pracovat a pak se uvidí. Docela mě bavilo dělat v grafice nebo si jen tak hrát ve Photoshopu a upravovat fotky apd. I když chci mít nějaké pořádné prachy nevím jestli by to šlo přece místo 3 let výšky by se dalo krásně vypracovat v té technice a klidně si zadělat na víc peněz. Chápete co tím myslím a kdybych se na to vysral a šel pracovat na ten cca rok a potom šel na výšku to už by mi bylo kolem těch 22 let a nevím jestli je na to už pozdě to bych dostudoval do těch 25, ale zase prachy jsou prachy. Podle mě i když někoho nebaví prace, kterou dělá, tak furt bude vydělávat těch 50 k než 30k tuhle sumu jsem si tak tipl, ale začínat ve 25 jiné povolání se mi zdá trochu pozdě přece za ty léta se nějak musíte vypracovat i v práci kterou nějak moc nemáte rádi.Prostě to vidím buď 1. Po maturitě pujdu pracovat na rok si vydělat nějaké peníze a pak to jít zkusit na nějakou VŠ2.Vykašlat se na celou VŠ a prozatím jít pracovat3. Jít na VŠ už příští rok (u tohohle si moc nejsem jistý protože, nemám páru na jakou VŠ bych měl jít a spíš se teď soustředím na maturitu)
No, vzhledem k problémům při studiu a nezvládnuté maturitě, bych nedoporučovala další studium. Možná by to bylo nad vaše síly. A byly by to ztracené roky. Takže bych šla do práce. Po pár letech, až si více vyhraníte zájmy, možná zjistíte, že by šlo studovat něco, co by vás bavilo i dálkově.
Spousta lidí volí možnost kombinovaného studia (dříve dálkové) při zaměstnání. Také tam chodí maminy na rodičovské. Můžete pracovat a studovat VŠ. Požadavky na "dálkaře" bývají o něco menší než na studenty denního (prezenčního) studia. Rozhodně se nedá říct, že by dálkaři měli stejně těžké studium jako denní studenti. Některé obory bývají lehčí a udělá je téměž každý "blb", když má motivaci, snahu a píli dostudovat např. některé humanitní obory veřejnosprávní činnost...Také ekonomické obory se hodně studují dálkově. Tam bývá matika, statistika a různé ekonomické předměty. Humanitní směr bude pravděpodobně jednodušší. Do 26 let máte jako student různé studentské úlevy, na dani (při práci je studium do 26 let výhodné). Dálkově se dá vystudovat některé IT obory, když píšete o grafice. Něco distančního v IT mají např na Ostravské univerzitě a určitě i jinde. Přihlášky do 1. kola se dávají obvykle do konce února. Akorát máte čas na promyšlenou, kam si podat přihlášku. Nejspíš někam, kde berou téměř/úplně všechny?
doplněno 14.02.21 15:35:
Všechny obory nemají možnost dálkového studia, ale nabídka je dosti široká.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.