Nejste přihlášen/a.
Tohle je na rozdíl od té původní otázky něco, co lze asi těžko ovlivnit nějakým vlastním přesvědčením, nebo chtěním, nebo možnostmi, protože učitel, respektive učitelka je dospělá osoba, kdežto toto je dítě! A je v jeho silách, nebo vůbec v možnostech, nebo v pohledu na svět(a je to dětský pohled na svět) možností být něčím jiným, než právě je ze své podstaty? Tak samozřejmě je to potom přání samotných dospělých aby byl někdo div ne ideál. Ale dobře, dítěti je dána zvídavost, tak to je základ, zbytek, pokud to nemá v sobě, nebo nemá vzory, se musí od někoho naučit. Takže cílevědomost, snaživost a schopnost překonávat sebevětší úkoly a na druhé straně někdy i přiznat, že nemůže být ve všem nej a že jsou v tomto jiné třeba lepší. A rozhodně by se měl také dívat kolem sebe, jestli někdo jiný nepotřebuje pomoc. To je můj pohled na věc, já byl v tomto pravá opak, takže spíše pro mě byla škola když ne trauma, tak ne vždy příjemnou věcí, ale zase taková hrůza to vždy nebyla.
možná by byla lepší formulace, "Co se od žáka ošekává" totiž aby ho na to rodiče připravili...každý žák je individualita...ale bylo by dobré kdyby byl slušný a dával pozor , spolupracoval a co je dost podstatné=nebál se zeptat když nerozumí.
Učitel není ten kdo má na to titul, ale ten co dokáže zaujmout a naučit a může mít i základku, Titul PaDr není o tom jestli umí učit ani Ing. nebo Mgr. Já dělal mistra OV a mám jen výučák a průmku...a když syn potkal kluki co jsem měl chválili a to potěší i když je už 10let nevidíte
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.