Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni, kdo se na tuhle otázku koukáte. Dnes jsem si vzpoměl že musím do půlnoci odeslat úkol na fyziku. Protože mi ve třeťáku na SŠ končí fyzika tak se jí zrovna moc teď ne druháku nevjenuju. Navíc mám spoustu dalších úkolů z oborových předmětů, které musím udělat. Potřeboval bych odpovědi na otázky, které jsou na fotce. Doufám že někdo bude tak ochotný a helpne mi.
Jestli jste si vzpomněl treprve dneska, tak to jste si vzpomněl dost pozdě.
Ale i za hodinu lze ten úkol stihnout vypracovat. Stačí googlit a nechat vyhledat články např.na wikipedii.
Způsobem crtl + c a crtl+v zkopírovat příslučné věty z článků, trochu poupravit atd.
REZONANCE
14. Rezonance je shoda kmitočtu vlastních kmitů soustavy (rezonátoru) s kmitočtem budicího zdroje. Neboli děj, při kterém přechází kmitání z jednoho kmitajícího tělesa na druhé - rezonují ta tělesa, která mají stejnou vlastní periodu kmitů (stejnou frekvenci čili kmitočet). Příklad: Houpačku rozhoupáme na velkou amplitudu (= max. výchylku) s poměrně malým vynaložením síly, jestliže síla působí v rytmu vlastní frekvence houpačky (= s kterou se sama houpá).
15. Viz 5. odstavec: edu.techmania.cz/...
16. Viz dole na str.: fyzika.jreichl.com/...
to je vše ode mě
30 Rychlost zvuku v různých prostředích viz Základní škola Ondrejov
Zvuk se šíří nejrychleji v kovech, potom v kapalinách a nejpomaleji ve vzduchu. Ve vzduchu dochází k zřeďování a zhušťování vzduchu
Rychlost zvuku v některých prostředích:
ve vzduchu – při 0°C asi 332 m/s, při 20°C asi 340 m/s
voda...asi 1 460 m/s
ocel ...asi 5 000 m/s
dřevo ...asi 4 000 m
více najdete v matematicko fyzikálních a chemických tabulkách pro školy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.