Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalifikace na Zš

Od: bozena* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,měla bych šanci učit na 1 stupni zš, mám 38 roků praxi v mš, vš bohužel nemám...a těžko v těchto letech doplním.Mám dilema zda se mám pokoušet o místo ucházet, jaké bych měla platové zařazení...ap.Práce by mně lákala,mohla bych uplatnit celoživotní zkušenosti v trochu jiném prostředí.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Obávám se, že těžko. Dnes, kdy se na VŠ hlásí pomalu každý druhý, je konkurence veliká a školy téměšř bez výjimky požadují po učitelích VŠ vzdělání a praxi přímo v oboru. Navíc někdo, kdo dělá tak zásadní pravopisné chyby ("1 stupni", "práce by mně lákala" atd.), by učit opravdu neměl.

hodnocení

2x
Teď lze na prvním stupni být i asistentkou pedagoga.
Třeba nějaké nabídky prace:
easy-prace.cz/...
Požadavky na pedagoga jsou dohledatelne tady:
msmt.cz/...

hodnocení

2x

38 let není pozdě na VŠ. Některé pedagogické obory se dají studovat kombinovaně (dálkově) při zaměstnání. Anebo vystudovat něco na filozofické fakultě a jít učit. Na VŠ je velké množství starších studentů, kteří si doplňují kvalifikaci. Porozhlédněte se po možnostech studia VŠ s vhodnou dojezdovou vzdáleností. Do konce února se podávají přihlášky na VŠ do 1. kola přijímacího řízení.

iz*

38 let má tazatelka praxe, věk bude vyšší...

lidus*
hodnocení

0x

VŠ je nutná ale nemusí být pedagogická, to by musela být malá ZŠ kde nemají nikoho aby vás vzali a VŠ byste asi dodělat musela. Asistent pedagoga a asistent k postiženému má jiné požadavky na vzdělání. Buďte raděj v MŠ.

liska5
hodnocení

0x

Určitě budete muset vystudovat přesně to, co chcete.

Něco podobného a postaveného na hlavu:

Dcera má kvalifikaci učitelství pro SŠ a ZŠ, a když v obci zakládala školku, tak si musela vystudovat ještě střední pedagogickou. A pokud chtěla v MŠ zůstat a vést ji, tak jedině, že by ještě vystudovala VŠ se zaměřením na předškolní výchovu! To při třech malých dětech ve svých 36 letech /se složitým dojížděním na fakultu přes dva kraje/ odmítla.

Tak dojíždí učit, to co vystudovala...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]