Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je stavební inženýrství na VUT v Brně tolik náročné?

Od: pepa* odpovědí: 2 změna:

Ahoj, mám otázku na ty z Vás, kteří třeba studují/studovali na stavební fakultě na VUT:

Je studium opravdu náročné tak, že tolik lidí během prváku odpadne? Nebo je to spíše tím, že na to kašlou a flákají to? Slyšel jsem, že většina odpadne na matice či mechanice. Máte nějaké rady a tipy, jak prvák a druhák úspěšně přežít a vytěžit z něj maximum?

Díky za info :)

Pepa

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Sice jsem nechodil na VUT ale bude to podobné. Přes semestr neni moc těstíčku, zkoušení vědomosti. Lze to odsedet až do zkouškového. Pak je otázka jestli to dotyčný dá samostudijem nebo je už pozdě. Za mě je nějaký tipy
- zvyknout si na jiný přístup studia než SŠ - mít co nejvíc kamarádů za účelem sdílení informací (minimálně ) - semestralky řešit prubezne.
doplněno 08.02.21 20:05: Jinak úmrtnost má více příčin. Třeba přijetí na více vs najednou, užívání studentských vyhod, prodloužené prazdniny a pak samo že to někomu neleze do hlavy ale to se zjistí většinou v dalších ročnících kdy si student vleče resty (druhé zápisy předmětů) z nižších rocniku.

michaaal
hodnocení

0x

Ahoj,

nestuduji stavební inženýrství na VUT, nýbrž na ČVUT, ale myslím si, že to bude obdobné. Předměty náročné samozřejmě jsou, ale pokud se studiu budeš věnovat celý semestr, obzvlášť u matiky a mechaniky budeš počítat a počítat, tak sám uvidíš, že předmět zvládneš tak dobře, kolik tomu vynaložíš času. Přes semestr se po tobě nebude téměř nic chtít - odevzdáš pár úkolů, případně u nějakého předmětu napíšeš zápočtový test, zlom přijde právě až ve zkouškovém. Pokud se budeš učit průběžně, tak si myslím, že všechno zvládneš, maximálně dáš něco na druhý pokus, ale za to se hlava netrhá. Pokud se budeš na danou zkoušku učit jen pár dní předem, tak hodně štěstí (je ale pravdou, že nějaké předměty, obzvlášť ty teoretické se dají zvládnout i z dvoudenního učení před zkouškou). Každopádně být tebou, tak do toho určitě jdu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]