Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinnosti jak je plnit

Od: kamila odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, prosím, syn si neplní včas povinnosti, prosím poraďte. Já už nemám sílu mu to neustále připomínat.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Mám jednu "brutální" metodu, ale těžko říct, jestli by pro Vašeho syna byla použitelná.

Něčí syn/dcera nesplní nějakou povinnost. Takže třeba k večeři může mít za trest jen chleba s máslem a ne jídlo, na které má chuť. Nebo rodič např. nenakoupí a v lednici bude třeba jen paštika a ve spíži třeba jen chleba. Když by syn/dcera protestoval(a), tak odpověď by byla jednoznačná - toto je příklad, jak to vypadá, když někdo neplní dostatečně povinnosti. Ty jsi měl/a udělat úkol. Úkol není hotov. Nevidím důvod, proč bych já měl např. nakupovat. Kdybych já v zaměstnání neplnil povinnosti, tak by mně prpustilia nebylo by ani na ten chleba a na tu paštiku.

Nebo lze syna/dceru potrestat snížením kapesného. Stačí spočítat nesplněné povinnosti a říct např. - takže protože minulý měsíc jsi nesplnil(a) pět povinností, tak tento měsic nedostaneš kepesné třeba 500 Kč, ale jen 100 Kč.

Mám zkušenosti z víc rodin, že nějaké domlouvání, vysvětlování nebo moralizování mnohdy vůbec neovlivní chování dítěte.

08.02.21 13:46
hodnocení

0x

Věk syna?

hodnocení

0x

Tak zkuste pověřit třeba manžela. Než se syn naučí plnit povinnosti, tak na něj někdo dohlížet musí.

motak
hodnocení

0x
A od vás na jidlo/penize/WiFi nezapomíná?

oblipo
hodnocení

0x

Zdravím,

kolik je synovi?

Pokud už je starší, zařízněte wifi/mobil/kapesné a obnovte to, až se vzpamatuje. Bude si muset zvyknout, že nějaké povinnosti má.

mate59
hodnocení

0x

Zapomene - nasleduje nějaký trest,zákaz a podobně.

hodnocení

0x

Dobrý den. Nepíšete kolik let je synovi. Ale zkuste být opravdu důsledná. Vždycky platilo - nejdřív povinnosti potom zábava. Zkuste to stylem - když si nesplníš včas povinnosti, přijde trest - zákaz tv, pc atd. Třeba ho to bude motivovat více se na své povinnosti zaměřit. A úkolujte ho i doma - pomoc v domácnosti atd..aby nějaké povinnosti měl a buďte opravdu důsledná v tom, aby si plnil to co má.

krtek6
hodnocení

0x

a "po paštěce" jste už zkoušela?*smich* tady ta generacemi prověřená metoda je čím dal tím vic opomíjena a pak se všeci diví co jim doma kvete;)

zaseja

Myslíš "škoda rány, která padne vedle"?

hodnocení

0x

Já jsem si asi ve 4. třídě nepsala domácí úkoly. Prostě mě to nebavilo. V naší škole byl takový systém, že za každý nesplněný DÚ jsme dostali úkol navíc. Takže já místo dvou úkolů jsem jich měla třeba šest z předešlých dnů. ;) A to jsem si pak kurňa pamatovala. Nemáte možnost taky něčeho takového? Např. domluvit se s učitelkou na DÚ navíc nebo tak něco. Aby s tím nemusela mít extra práci, tak by mohla jen zadat úkol z učebnice, která má vzadu klíč a kontrolovala byste to synkovi vy. Není to žádné prudění, ale synek si to zapamatuje a dělat to přestane. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]