Nejste přihlášen/a.
Mám jednu "brutální" metodu, ale těžko říct, jestli by pro Vašeho syna byla použitelná.
Něčí syn/dcera nesplní nějakou povinnost. Takže třeba k večeři může mít za trest jen chleba s máslem a ne jídlo, na které má chuť. Nebo rodič např. nenakoupí a v lednici bude třeba jen paštika a ve spíži třeba jen chleba. Když by syn/dcera protestoval(a), tak odpověď by byla jednoznačná - toto je příklad, jak to vypadá, když někdo neplní dostatečně povinnosti. Ty jsi měl/a udělat úkol. Úkol není hotov. Nevidím důvod, proč bych já měl např. nakupovat. Kdybych já v zaměstnání neplnil povinnosti, tak by mně prpustilia nebylo by ani na ten chleba a na tu paštiku.
Nebo lze syna/dceru potrestat snížením kapesného. Stačí spočítat nesplněné povinnosti a říct např. - takže protože minulý měsíc jsi nesplnil(a) pět povinností, tak tento měsic nedostaneš kepesné třeba 500 Kč, ale jen 100 Kč.
Mám zkušenosti z víc rodin, že nějaké domlouvání, vysvětlování nebo moralizování mnohdy vůbec neovlivní chování dítěte.
Dobrý den. Nepíšete kolik let je synovi. Ale zkuste být opravdu důsledná. Vždycky platilo - nejdřív povinnosti potom zábava. Zkuste to stylem - když si nesplníš včas povinnosti, přijde trest - zákaz tv, pc atd. Třeba ho to bude motivovat více se na své povinnosti zaměřit. A úkolujte ho i doma - pomoc v domácnosti atd..aby nějaké povinnosti měl a buďte opravdu důsledná v tom, aby si plnil to co má.
Já jsem si asi ve 4. třídě nepsala domácí úkoly. Prostě mě to nebavilo. V naší škole byl takový systém, že za každý nesplněný DÚ jsme dostali úkol navíc. Takže já místo dvou úkolů jsem jich měla třeba šest z předešlých dnů. A to jsem si pak kurňa pamatovala. Nemáte možnost taky něčeho takového? Např. domluvit se s učitelkou na DÚ navíc nebo tak něco. Aby s tím nemusela mít extra práci, tak by mohla jen zadat úkol z učebnice, která má vzadu klíč a kontrolovala byste to synkovi vy. Není to žádné prudění, ale synek si to zapamatuje a dělat to přestane.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.