Nejste přihlášen/a.
Nebudu psat o ocividnem matematickem paradoxu, ale prijmu-li fakt, ze je to ze skutecne souteze, pak budu predpokladat, ze prave 1 a pouze 1 odpoved je spravne - a tedy, ze je potreba hledat reseni jinak, nez pouze pomoci matematiky.
1. Co skutecne rika ta otazka? Mluvi o nahodnem vyberu odpovedi. K nahodnemu vyberu nemusi vubec ty odpovedi byt dopredu zname.
2. Jaka jsou pravidla souteze? Vyber ze 4 mozosti a 1 je spravne.
3. Tedy bez znalosti jednotlivych odpovedi sance 1/4.
4. Odpoved 1/4 je tam ve skutecnosti 2x, tedy sance na spravnou odpoved je 2/4=1/2. Tedy zvolim odpoved C: 50%.
Ne proto, ze je to matematicky spravne, ale proto, ze je to podle mne odpoved, na kterou se ve skutecnosti pta ta otazka tak jak je zadana.
Nedokážu, protože odpovědět správně nelze
Když dám 25%, budu mít šanci na správnou odpověď 50%, protože je tam tato odpověď dvakrát.
Když dám 50%, tak se moje šance snižuje na 25%, protože je to jedna ze čtyř (nebo 33,3% a je to jedna ze tří, když jsou tam dvě stejné odpovědi?)
0% to taky není, když náhodně vybírám jednu z několika odpovědí.
Jsoui tam nějaké překlepy, které jsem nestihl ve vvymezeném čase opravit. Možná jstew to pochopili i tak, ale raději je opravím aspoň takto:
Míst Jaká je pravděpodobnost vše ze čtyř výroků,
má být
Jaká je pravděpodobnost. že ze čtyř výroků,
Zbytek raději přepíšu celý:
Jenže v naší tabulce je tento výrok obsažen a to dvakrát, takže ze čtyř výroků jsou dva správné a mám dvě možnosti ze čtyř na správnou odpověď, a správná odpověď je 50%. Jenže pak je správná odpověď jen tahle jedna, totiž 50%,a šance je tedy 25% . Jenže pak...
Já si myslím, že logicky je to nesmyslný dotaz, protože není zadané znění té otázky, takže není možný posoudit, co je správně a co je chybně.
Když si představím, že bych byl soutěžící a skutečně by tam taková otázka byla, tak bych dal C.
Co je na tom logický, je to, že odpověď B není správně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.