Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šance na správnou odpověď

Od: prossp odpovědí: 7 změna:
7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nebudu psat o ocividnem matematickem paradoxu, ale prijmu-li fakt, ze je to ze skutecne souteze, pak budu predpokladat, ze prave 1 a pouze 1 odpoved je spravne - a tedy, ze je potreba hledat reseni jinak, nez pouze pomoci matematiky.

1. Co skutecne rika ta otazka? Mluvi o nahodnem vyberu odpovedi. K nahodnemu vyberu nemusi vubec ty odpovedi byt dopredu zname.

2. Jaka jsou pravidla souteze? Vyber ze 4 mozosti a 1 je spravne.

3. Tedy bez znalosti jednotlivych odpovedi sance 1/4.

4. Odpoved 1/4 je tam ve skutecnosti 2x, tedy sance na spravnou odpoved je 2/4=1/2. Tedy zvolim odpoved C: 50%.

Ne proto, ze je to matematicky spravne, ale proto, ze je to podle mne odpoved, na kterou se ve skutecnosti pta ta otazka tak jak je zadana.

hodnocení

2x

Nedokážu, protože odpovědět správně nelze :-D

Když dám 25%, budu mít šanci na správnou odpověď 50%, protože je tam tato odpověď dvakrát.

Když dám 50%, tak se moje šance snižuje na 25%, protože je to jedna ze čtyř (nebo 33,3% a je to jedna ze tří, když jsou tam dvě stejné odpovědi?)

0% to taky není, když náhodně vybírám jednu z několika odpovědí.

hodnocení

2x
V případě, že by v možnostech nebyly dvě stejné odpovědi, tak by byla čtvrtinová šance, že trefíte správně.
Ovšem vzhledem k tomu, že správná odpověď je uvedena dvakrát, tak je i šance správné odpovědi dvojnásobná.
Alespon takhle bych to viděl já :)
Ovšem je-li to správně...
doplněno 08.02.21 12:28: Tak na to koukám znovu a spíše se kloním k odpovědi, že šance je 1/3.
Doplnění beru zpět :)

hodnocení

2x
Zde směšujeme řeč a metařeč.,tedy výrok a výrok o tomto výroku. Kdybych se ptal Jaká je pravděpodobnost vše ze čtyř výroků, z nichž právě jeden je pravdivý náhodně vybere ten pravý, pak odpověď je samozřejmě 25%. Jenže v naší tabulce je tento výrok obsažen a to dvakrát, ze čtyř výroků jsou dva správn%é a mám dvě možnosti projev rovnosti 50%. Jenže pak je správná odpověď jen tahle jedna, totiž 50%,a šance je tedy 25% . Jenže pak..
doplněno 09.02.21 19:04:

Jsoui tam nějaké překlepy, které jsem nestihl ve vvymezeném čase opravit. Možná jstew to pochopili i tak, ale raději je opravím aspoň takto:

Míst Jaká je pravděpodobnost vše ze čtyř výroků,

má být

Jaká je pravděpodobnost. že ze čtyř výroků,

Zbytek raději přepíšu celý:

Jenže v naší tabulce je tento výrok obsažen a to dvakrát, takže ze čtyř výroků jsou dva správné a mám dvě možnosti ze čtyř na správnou odpověď, a správná odpověď je 50%. Jenže pak je správná odpověď jen tahle jedna, totiž 50%,a šance je tedy 25% . Jenže pak...

hm*
hodnocení

0x

Podle mě není správná ani jedna odpověď.

hodnocení

0x

Já si myslím, že logicky je to nesmyslný dotaz, protože není zadané znění té otázky, takže není možný posoudit, co je správně a co je chybně.

doplněno 08.02.21 15:11:

Když si představím, že bych byl soutěžící a skutečně by tam taková otázka byla, tak bych dal C.

doplněno 08.02.21 15:12:

Co je na tom logický, je to, že odpověď B není správně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]