Zdravím, momentálně se potýkám s menším problémem a potřebovala bych poradit. Na gymnázium jsem nastoupila do primy. Letos (v kvartě) jsem dělala talentovky na konzervatoř, kde mě přijali. Naskytla se tu ale ještě možnost hudebního gymnázia a já si nejsem jistá, co si vybrat. Mnoho lidí mi tvrdí, že bych se na konzervatoři nudila. Ale já si nejsem jistá, jestli bych zvládla velký gympl. Samozřejmě jiné město, cizí lidé atd. Mohl by mi někdo napsat svůj názor? Moc by mi to pomohlo vidět věci v jiném světle.
Neřeš obtíže, klady a zápory školy. Řeš to, jestli budeš ochotná se celý život živit tím, co vystuduješ. Promysli, co to povolání obnáší. Budeš schopná tomu povolání, úspěchu v něm, obětovat jiné věci? Jak si představuješ svůj život. Zapomeň na chvíli na plné stadiony a ohlušující potlesk. Představ si denní život. Chceš to tak?
Šla bych na hudební gympl, pokud tě hudba fakt baví. Máš tam více otevřené dveře, kdyby sis náhodou své budoucí zaměření rozmyslela. Já šla na konzervatoř a litovala jsem, nakonec dělám úplně něco jiného- šla jsem nakonec na učitelství pro 1. stupeň na VŠ. Uplatnění z konzervy nic moc, stejně jako plat a atmosféra tam příšerná, ale to se nedá samozřejmě brát tak, že je to všude. Zároveň klasika gympl by tě mohl ubíjet, pokud už teď víš že chceš věnovat více času té hudbě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.