Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omluva profesorovi - co říct?

Od: po* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, dnes se mi stala taková věc, že jsem se :( zapletl do velmi špatné situace. V hodině matematiky jsem se choval drze k profesorce a hrozně mě to mrzí. Chtěl bych se jí zítra omluvit, ale nevím co ji mám vlastně říct, aby to bylo slušné a milé. Moc Vás prosím o radu. Děkuju všem za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. Toto se může stát každému. Možná byste mohl říci, že se omluváte za své chování, že vás to upřímně mrzí, že jste byl drzý. Jestliže vám na tom hodně záleží, co takhle koupit kytičku - stačila by jen jedna růžička (ale raději ne červená, ta je výrazem lásky).

karina*
hodnocení

1x

po, to je od Vás velmi dobrá zpráva a pro Vás vysvědčení, že zrajete v dospělého muže. Pokud se ovšem nechcete omlouvat jen proto, že Vám hrozí od profesorky nějaký postih.A to dofám že to tak není a že to myslíte úpřímně. A upřímnost umí ocenit každý učitel,protože má dobrý pocit z toho, že se jeho pedagogická prácechytá úrodné půdy. A pokuste se zapůsobit i na spolužáky, že jste udělali pěknou blbost (pokud jste se nějak navzájem v drzostech podporovali). *slunce*Karina

hodnocení

1x

Ještě jedna věc ke zvážení: pokud (zřejmě ano) se ten incident odehrál před třídou, uvažoval bych, zda i omluva by nebyla na místě jako veřejná. Je to ovšem takové náročnější, v kabinetu by to mohlo proběhnout komorněji.

pb®
hodnocení

0x

To ze sis uvedomil chybu a chces ji napravit je velice slechetne. Asi bych sla za ucitlkou do kabinetu nebo si pockala az ji nekde potkam na chodbe a rekla ji, ze me cela situace mrzi, chtela bych se ji omluvit a uz se to nebude opakovat. Volila bych prostredi bez obecenstva, protoze ucitele jsou od zaku zvykli spis na drzost nez na slusnost a necekana omluva by mohla vyvolat rozpaky. A pro priste je lepsi si pamatovat, ze je vhodnejsi se chovat tak, aby ses nikdy omlouvat nemusel. Protoze omluva sice muze byt prijata, ale neznamena to, ze krivda je zapomenuta.

durancea*
hodnocení

0x

Pokud to budeš myslet upřímně, tak i obyčejně vyslovená omluva bude pochopena a přijata. Taky chválím.

lidus*
hodnocení

0x

Chválím rozhodnutí, kupte malou kytku a profesorka jistě bude ráda a omluvu příjme. A ne aby jste příště zase provokoval.

janourecek*
hodnocení

0x

řekla bych že stačí normální omluva bez kytičky... myslím že paní profesorka bude už překvapená z toho že jste se jí přišel omluvit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]