Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zrušit příjmačky na gymnazium?

Od: elaevza odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, v dubnu mám dělat příjmací zkoušky na gymnazium, chci je ale zrušit. na gympl jsem vůbec nechtěla jít, chtěla jsem si to jen zkusit. Ale mám teď hodiny i ůkoly navíc, a zároveň se připravuju na školu na kterou opravdu chci a berou tam jen 8 lidí, takže mi přípravy na gympl berou jen zbytečně čas. Jak to mám říct rodičům a učitelům? už máme totiž všechny papíry na příjmačky vyplňené - ale ještě neodeslané. Rodiče i učitelé mi dost pomáhají s těmi příjmačkami ale já tam nechci, jak jim to říct bez toho abych je nedonutila myslet že to bylo zbytečné?

(zkoušky si opravdu nechci zkusit, musím se soustředit na jinou školu)

děkuji předem

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host
hodnocení

4x

Píšete: připravuju na školu na kterou opravdu chci a berou tam jen 8 lidí.."

Takže když je tak malá pravděpodnost, že se na vaši vytouženou školu nedostanete,, tak se klidně připravujte na původní zkoušky na gymnázium dál, jako "plán B" jak se říká.

anetn
hodnocení

2x
Já tedy nevím, ale zdá se mi, že na tu tvou školu už se přijímačky dělaly, jelikož na webových stránkách už jsou vysledky

ceel
hodnocení

1x

Učitelé ti pomáhají, tak tu svou myšlenku s nimi prober. Oni ti poradí, vysvětlí co by bylo lepší udělat. Ale jestli si rozhodnutá, tak ti i poradí co s přijímačkami na gympl. Hlavně to vše rozumně.promysli. Co když tě na tu tvou školu nevezmou a gympl bude zrušený.

hodnocení

1x

Elo, klidně se na to gymnásium připravuj dál. Měla jsem to úplně stejné, jako Ty, jenom se psal rok 1970. Měla jsem dobré výsledky ve výtvarce, chodila jsem i do LŠU malovat. Moje učitelka VV řekla, že bych se měla pokusit o SPŠ uměleckoprůmyslovou v Praze. Bylo to někde na Žižkově. Chtěla jsem obor "tvorba hraček a dekorativních předmětů".

Na škole mě při zkouškách překvapily davy lidí. Přišli skládat zkoušky třeba i vojáci, záklaďáci, či lidé, kteří už měli jednu SŠ za sebou. Prostě dospěláci. Pár nás tam bylo housat z devítky. Neměli jsme šance.

Nemusím ani psát, že jsem neuspěla. A protože jsem druhou školu měla gymnásium, složila jsem úspěšně zkoušky a dostala se tam.

Řekni si: "Lepší gympl v hrsti, než umprum na střeše." ;)Přála bych Ti úspěch, ale počítej s tím, že pokud berou jen 8 lidí, šance je v tom množství uchazečů takřka mizivá.

Nech si to gymnásium jako zadní vrátka, až ho vystuduješ, můžeš je ještě k malování vrátit. Ale budeš mít vzdělání.

A dej vědět, jak jsi dopadla. Hodně štěstí. Jaga.

hodnocení

1x

je to uměleckoprůmyslová v jablonci dizajn interiéru a obalu produktlů

To jako fakt? A není to trochu jinak? Teď jsem se díval na stránky zmiňované školy a takový obor tam není. Pro jistotu jsem si nechal vyhledat i ostatní střední š/... nic. Blbě hledám nebo je to jiný Jablonec?

V Jablonci nad Jizerou snad žádná SŠ ani není. Nejbližší další škola toho zaměření je v Liberci.

Krom toho je třeba se zeptat: Tyhle obory mají na 99 procent talentové zkoušky (včetně té Liberecké) a je dávno po termínu nejen podání přihlášek, ale i zkoušek a včera už většina ze škol uveřejnila výsledky přijímacího řízení. Takže za rok? Souhrnný obor pro "dizajn interiéru a obalu produktlů"jsem rovněž nenašel.

Můžeš mit to, prosím, vysvětlit?

elaevza
hodnocení

Tyhle zkoušky už mám za sebou, už mě čeká jen gympl. A je to v Jablonci nad Nisou. Ale přemýšlím že bych vyměnila gympl za jinou "neuměleckou" školu, ale nejsem si jistá jestli by to ještě šlo. :)

Vyměnit gympl za jinou školu by určitě šlo. Je to jen o domluvě s rodiči a základkou, prostě se ten papír musí přepsat a odeslat na "správnou" školu (školy). Za trochu té nevole to stojí. Mmch jak to tedy vypadá s tím designem? Asi 0 co? Na tyhle obory je strašný převis uchazečů.

hodnocení

0x

Kontaktuj výchovného (školního) poradce na své škole. Má na starosti tyto záležitosti.

hodnocení

0x

Ta ina skola je aky odbor?

elaevza
hodnocení

Je to uměleckoprůmyslová v jablonci dizajn interiéru a obalu produktlů.

Na vysku ist nikdy nechces? Gymnaziium je univerzalne a specializovat sa mozes po strednej.

liska5
hodnocení

0x

Dát si místo gymplu jinou střední školu, která by pro Tebe byla stravitelnější a mohlas vedle toho výtvarničit, nebo jako absolvent výtvarné vlohy v profesi využít. Aranžér, florista, střední pedagogická pro MŠ n. vychovatelství, pak učňovské obory, jako cukrář...,..

liska5

S výsledky z gympláckých přijímaček můžeš pak zkoušet, zda Tě nevezmou na jinou střední školu. Pak je to o dohodě z ředitelem té které školy. Jsou průmyslovky, kde umělecké sklony lze uplatnit / um. řemesla/. Nic neruš, budeš to mít do zásoby...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]