Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovní úloha

Od: kessie* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den můžete mi někdo s tím pomoci? Jak to mám vypočítat mě vychází 160slov a babičce 120slov.
doplněno 04.02.21 17:04: Ale napadl mě ještě jeden způsob a tam mi vychází 1120slov.

Slovní úloha

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
By mě zajímalo, jak se u tohoto příkladu dá dojít ke 120, nebo 160 slovům?
Ale 1120, to zní sympaticky.
kessie*
hodnocení

Jo já jsem si to říkala a vypočítala jsem to 960*7:6=1120

hodnocení

0x

Když už na to půjdeš selským rozumem - poměr 7:6, tam není velký rozdíl, že? Takže pochopíš, že 160 nebo 120 slov oproti 960 je nesmysl. A takový příklad nemůžeš řešit ani systémem pokus-omyl. Musíš pochopit, co znamená poměr. Ale asi jsi to nakonec pochopil(a), protože tvůj poslední výsledek je správný

hodnocení

0x

Napadl tě dobře*palec*

kessie*
04.02.21 18:09
hodnocení

Děkuji

hodnocení

0x

Anička / Lucka

a/960 = 7/6

a = 960.(7/6)

možnosti řešení: přímá úměrnost, trojčlenka, zvětšení čísla 960 v poměru 7:6, ...

hodnocení

0x

Zdravím. U poměru je důležité pořadí jeho členů. Z textu vyplývá, že Aničce (je uvedena jako první) přísluší první člen, tedy, že jí patří sedm dílů a Lucce dílů šest, což je 960 slov. Jeden díl je 960:6 a hledaných sedm dílů bude sedmkrát ten jeden díl... Jiná možnost výpočtu: Poměr 7 : 6 lze napsat jako zlomek 7/6 a počet slov napsaných Aničkou je 7/6 krát 960...

hodnocení

0x

To je příklad na trojčlenku.

7 : 6 = x : 960

x = (7 : 6) krát 960

x = (960 krát 7) : 6

x = 1120

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]