Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křížový a obloukový brus

Od: lukas234 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, máme tuhle otázku za domácí ukol a já jsem na internetu nenašel nic co by mi pomohlo proto budu rád za jakoukoliv pomoc. Děkuji.

Kdy budeme při broušení rovinné plochy čelem nástroje volit křízový a kdy obloukový brus?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tady je odkaz na jednu práci o broušení

vutbr.cz/...

Sice v té práci není odpověď na Vaší otázku, ale může se to hodit pro jinej domácí úkol

hodnocení

2x

Tady je odkaz na soubor, kde je celkově popis broušení

moodle2.voskop.eu/...

Třeba se z toho dá něco vyčíst.

--------

Možná je částečně odpověď na str. 18 v souboru, na který je další odkaz

core.ac.uk/...

Je tam napsáno:

Broušení čelem kotouče je používáno pro broušení ploch větší šířky. Broušení čelem kotouče není tolik přesné jako broušení obvodem kotouče, ale je mnohem výkonnější. Obvykle je průměr kotouče větší než šířka broušené plochy. Obrobek může vykonávat přímočarý pohyb nebo rotační pohyb.

Přímočarého pohybu stolu se využívá především pro výrobu malých součástí v sériové a hromadné výrobě.

Je možný, že ten učitel tím pojmem - křížový brus myslí broušení, kdy se stůl s obrobkem pohybuje přímočaře.

Tento způsob je asi využíván především pro menší obrobky.

Tím pojmem - obloukový brus učitel možná myslí broušení, kdy se stůl s obrobkem otáčí (rotuje).

Tento způsob je asi využíván pro těžké obrobky.

---

Nevím jestli je to tak, jak jsem to napsal. Taky jsem ty dva pojmy nikde nenašel.

lukas234
hodnocení

Děkuji moc za vaši pomoc a také děkuji že jste si dal práci něco hledat pomohl jste mi hodně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]