Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem ve třetím ročníku (ze čtyř, ČVUT) na vysoké škole a dostal jsem se do menších problému ohledně splnění minimálního počtu kreditů pro pokračování ve studiu. Chápu, že pokud nezískám tento počet kreditů, tak mě vyhodí, ale nevím, jak je to s případným přihlášením na tu samou fakultu - budu muset jít opět do prvního ročníku a absolvovat školu celou znova a nebo mi ty předměty, které jsem již úspěšně ukončil, prominou a tudíž budu moct začít opět ve třeťáku? Zeptal bych se na studijním, ale nechci být za blbce, že to ve třeťáku nevím..Díky za odpovědi
To je čtyřleté studium? Znám jenom 3., 5. nebo 6. leté. Minimální počet kreditů pro postup do dalšího ročníku by měl být 40 za akademický rok, případně ** za poslední dva akademické roky (hvězdičky proto, že každá fakulta má své vlastní předpisy, počet kreditů bývá uveden v děkanské směrnici).
V případě vyhození byste musel udělat znvova přijímací zkoušky. Složené předměty se uznávají - ale záleží kolik let zpětně a jaké známky (v tomto se fakulty a někdy i obory liší). Musíte si zjistit předpisy pro Váš studijní obor. Někde se neuznávají např. známky D, E a tyto předměty se musí absolvovat znova. Počet let zpětně uznaných předmětů se různí. Nelze přesně zodpovědět. Budete se muset zeptat na studijním.
Na volitelných předmětech kredity nedoženete během letního semestru?
Čtyřleté studium bakaláře. Ano, jedna podmínka je 40 kreditů za akademický rok, druhá podmínka je, že musíme mít 20 kreditů za semestr. Mockrát děkuji za opdověď, alespoň z části jste mne uklidnil. Zeptám se na studijním na více informací. Ještě jednou děkuji.
Povinné a povinně volitelné předměty vám uznají (musíte si o to ale požádat na začátku nového studia); nepovinné se neuznávají. Takto to tedy funguje na MU v Brně. S ČVUT zkušenosti nemám.
Já právě našel pouze toto web.fsv.cvut.cz/... , kde se píše uznání předmětů "z jiné vysoké školy nebo jiné fakulty", a tak jsem nevěděl, jestli se uznání předmětů může vztahovat na předešlé studium té samé fakulty. Do teď jsem si myslel, že pokud nesplním minimální počet kreditů, tak mě vyhodí a musím zase vše absolvovat znova, bez jakéhokoliv prominutí předmětů, případně prominutí celý semestrů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.