Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám šanci se dostat na SŠ?

Od: nikishkacz odpovědí: 16 změna:

Ahoj, jen se chci zeptat, zda mám šanci se dostat na zdravotní školu? V 8. třídě jsem měla na vysvědčení 3 čtyřky a ted v devítce, se mi tam vbloudila 4 z chemie, jinak dvojky. Myslíte, že alespon nějaká titěrná šance je? :(

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zdenca
hodnocení

4x

Ahoj, z negativních komentářů si nic nedělej. Rozhodně šanci máš, pokud se naučíš na přijímačky.

Já se hlásila na zdrávku se čtyřkou z fyziky v 8. třídě a se čtyřkou z matematiky v + trojkou z chemie v 9. třídě. Matika mi nešla a byla moje noční můra, prolézala jsem s odřenýma učima na základce a na přijímačkách z matiky jsem dokázala odpovědět tak na 2 primitivní otázky. Nakonec jsem byla v pořadí 20. z 75 přijímaných uchazečů. Sice jsem musela chodit na doučování matiky i chemie, ale nějak jsem to zvládla.

Tento rok jsem odmaturovala s průměrem 1,7 a pracuji jako zdravotní sestra. Nic není nemožné pokud je to tvůj sen. Hodně štěstí :)

hodnocení

0x

Za nás ne.

Ale v dnešní době je možné všechno.

hodnocení

0x

Rozlisoval by som, ake predmety. Proste ked ti nejde matematika / fyzika / chemia, nevidim dovod, preco by si nebola dobra sestricka / opatrovatelka / zubna technicka a podobne

nikola*
No, čtyřky mám z čj, nj a dějepisu.

Tak proste budes robit chyby pri pisani dokumentacie pacientov. Dejepis ti je nanic. Problem su tie cudzie reci, nemcina sa ti zide, mohla by si robit v zahranici za viac penazi.

nikola*
Pardon, ale pravopis mám perfektní, ale nejde mi určování slov atd.

id
hodnocení

0x

Ne. Stejně bys nedolezla k maturitě a kdyby omylem ano, tak jí neuděláš. Možná máš šanci na soukromé škole, pokud máš bohaté rodiče.

Jak to můžeš vědět?

id

Kdy jsi maturoval ty a z čeho? Také jsi se hlásil na sřední se 4 a vyšlo ti to? Odpověď pro slečnu nemáš žádnou, že? Pro slečnu - drž se nohama na zemi a koukni se třeba na tohle a posuď, zda to zvládneš.

novyamos.cz/...

Mně to přijde až opovážlivé chtít se dostat na střední školu s takovým prospěchem. To už můžou maturitní vysvědčení dávat bez matury, jako vyhlášená vysoká z Plzně prodávala tituly.

Jsou učební obory a určitě bys nějaký vhodný našla.

hodnocení

0x

Musíš si sama přiznat, že nemáš nejlepší výsledky. Na SŠ to nevypadá, spíš bych volila nějaký učňák. Kadeřnici, prodavačku, kuchařku, cukrářku...Na druhou stranu Tě musím pochválit, že jsi 3 čtyřky opravila tak, že máš jenom jednu. :)

A to máš jednu čtyřku a trojky žádné? Je to zvláštní poměr známek.

Za našeho mládí musely být známky na SŠ opravdu dobré. SŠ byla výběrová škola, takže si opravdu vybírali. Hlásila jsem se se třemi dvojkami a přijali mě.

Prohlédni si nabídku učňovských oborů, uvidíš, že si vybereš a budeš nakonec spokojená. Každému holt škola nejde a nemá cenu se tam cpát zuby nehty. Kdoví, zda bys ji dodělala. Naopak, když budeš úspěšná v učení, maturitu si vždycky budeš moci dodělat. Neber si velké sousto, začni skromněji a uvidíš, třeba se Ti podaří i ta matura. Proč ne? Jaga.

hodnocení

0x
Sry off topic, tazatelka se ptá na zdravku.
Pokud vám jde či baví fyzika, matika, tak můžete zkusit Spse (Elektro) nebo SPŠs (strojní), technické lyceum apod.

hodnocení

0x

Záoleží na tom, kolik uchazečů se na daný obor na tu školu hlasí, zda v příjmací zkoušce uohledňován průměr známek z vysvědčeaní a taky dost záleží na tom, jestli budou letos konány příjmací zkoušky. Pokud budou konány příjmací zkoušky, tak je šance velká. Pokud nemáte probléím s češtinou a literaturou, tak máte šanci velkou (v případě že budou konány příjmací zkoušky). Doporučuju, najít na webové stránce cermatzu testy z minulých let a ty si zkusit cvičně udělat,

Tady je odkaz na tu stránku:

prijimacky.cermat.cz/...

patrik1234
hodnocení

0x

Určitě máš šanci se tam dostat ,ale bude horší se tam udržet a maturitu bys vůbec neudělala ,moje sestřenice se tam dostatala ,ale měla samé jedničky a jednu dvojku z matematiky.Spíš přemýšlej o vyučení.

robeber
hodnocení

0x

Když si budeš věřit tak to dáš.Děláš to pro sebe.

monikka
hodnocení

0x

Sama musíš vědět, jestli jsi studijní typ, jestli ty špatné známky byly kvůli domácí výuce během covidu, nebo i přesto že ses poctivě učila, tak jsi učivu moc neporozuměla. Na zdrávce je matematika až do čtvrtého ročníku, chemie, fyzika, latina... Nechci tě odrazovat, možná že bys školu v pohodě zvládla, ale zase by bylo škoda třeba ve třetáku skončit pouze se základním vzděláním. Jestli chceš jít na zdrávku jen kvůli maturitě, tak raději zvol učební obor a pak dvouletou nástavbu s maturitou nebo nějakou snadnější školu. Na zdravotní sestru ti stejně dnes střední škola nestačí, je třeba mít vystudované 3 roky na vyšší odborné škole nebo vysoké škole, tam se nastupuje po maturitě z jakékoliv školy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]