Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je trestné když po nás vyučující řve sprostá slova

Od: anonymnihousenka* odpovědí: 36 změna:
Dobrý den, na naší škole učí jeden učitel který by pravděpodobně ani neměl učit. Když se naštve tak po všech řve a sprostě jim nadává, takže se jen chci zeptat jestli je to trestné protože bych s tím chtěla něco udělat.

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

21x

Nejjednodušší řešení je ve vašich rukou: nenasírat učitele.

Asi tak..
Proto bych já nikdy nemohl učit, druhý den bych seděl na Borech..
anonymnihousenka*

Děkuji skvělá rada:) ale problém není na mojí (naší straně), učitel před náma sprostě nadává i když se mu třeba něco nepovede.

id

housenko - tvůj projev neodpovídá žákyni 1. nebo 2. třídy. To jsou ročníky co chodí do školy. Takže co řešíš? Nenudíš se? Kdy vám učitel nadává, když jste doma?

hodnocení

15x

Tak při dnešní drzosti a nevychovanosti neomalených dětiček a spratků ve školách se panu učitelovi ani nedivím že rupnou nervy

Jenže panu učiteli nemají co rupat nervy a řvát sprostě. Pokud na to nemá, ať jde dělat něco jiného.

I ten učitel je jenom člověk a nervy nemá ze železa .Manželka má docela dost kamarádek učitelek a co ty vypráví co se děje a jak jsou dětičky drzý ! tak já bych se neudržel ani minutu.

Ty starší říkají že učit za komunistů to byla krásná práce a oáza klidu.

Dnes je to práce pro otrlé a do práce je třeba jít denně s plnou kabelkou prášků na nervy !

Plus 80% rodičů který ty smrady nevychovali se dětiček ve škole ještě zastávají že chyba je v kantorech.

kepler*
hodnocení

10x

Ať někdo udělá zvukový video záznam, abyste měli důkaz a pak si stěžujte u ředitele, na ministerstvu, rodičům, ti pak mohou dát podnět k trestnímu stíhání...

merta

A také by někdo měl udělat zvukový i video záznam žactva, aby měl učitel zase svůj důkaz.

Nahravat ludi bez ich suhlasu je trestne viac, ako nadavajuci ucitel.

hodnocení

7x

Možná by bylo dobré chlapcům ve třídě připomenout, aby se chovali tak, jak se podle školního řádu chovat mají. Potom určitě nebude nutné řešit takovéto problémy. Když jsem byla ve škole na prvním stupni / to už je opravdu dost dlouho /, měli jsme učitele, kterého jsme vnímali jako opravdu vysokého, silného. byl přísný, nepsal žádné poznámky, ale pokud někdo něco provedl, postavil ho před třídu a dal mu pár facek a tím to bylo vyřízené. Pořádek si dovedl udržet, nemusel křičet, nadávat, ale v klidu učil. Kdyby někdo doma řekl, že ve škole dostal pár facek, ještě by mu rodiče přidali. Neříkám, že jsme byli svatí, ale všechno mělo nějaké meze. To si myslím že dnes chybí. Děti si mohou dovolit všechno a učitel aby se jich bál. Neříkám, že je správné, aby učitel byl sprostý, ale děti mohou se k němu chovat sprostě? Není to tak, že žáci provokují? A pak mají radost z toho, když učitele vytočí?

Máte naprostou pravdu.Bohužel to byla jiná doba.Kolik já dostal v učení pohlavků,kopanců a sprostě vynadáno.Sklopil jsem uši a hotovo a příště jsem si dal pozor.A v životě bych si nešel nikam stěžovat.

A dnes? Vždyt to vlastně vidíte zde.Učitel když už mu tečou nervy tak na ně zakřičí a ujede mu sprosté slovo a slečna už pátrá po internetu zda je možné podat trestné oznámení...uplně opačně. aby si stoupla před třídu a řekla děcka budeme se chovat slušně a dávat pozor at pana učitele nevytáčíme.

Neeee on radši pátrá jestli je to trestné !

anonymnihousenka*

Děkuji za váš názor ale myslím že to opravdu není problém naší třídy protože se všichni chovají tak jak mají. Učitel sprostě nadává i když mu třeba jen nejde zapnout počítač nebo se mu něco nepovede.

Aha...tak to se omlouvám že jsem Vás hodil do jednoho pytle. A pokud jste opravdu přesvědčena že chování třídy je v pořádku a je to jen v učiteli který je nervák.Tak není lepší místo pátrání po interentu zda je to trestné prostě udělat nějakou krátkou třídní schůzi a prostě p. učiteli to zkusit říct a požádat ho zda nemůže svoje vyjadřování a nadávání trochu krotit že jako třídě se vám to nelíbí a není to vhodné.

A když to nepomůže tak třeba další krok žádat změnu a domluvení mu od třídní učitelky,ředitele..atd.

Tak jestli učitel nenadává vám, ale vzpurné technice, není to snad vaše starost. Mně v práci ty zkurvené počítače taky občas pěkně serou.
Na druhé straně, jste-li církevní škola, tak chápu, že je u vás laťka jinde.

To je už "trošku " přitažené za vlasy. Věřím celkem tomu, že když "nešlo učiteli něco zapnout", uteklo mu něco jako do pr..., možná i 2x. Ale že by někomu z vás za to nadával, tomu nevěřím.

hodnocení

6x
Učitel by se měl umět ovládat v každý situaci a sprostě řvát na žáky by prostě neměl
I když učit žáky v dnešní době kdy chybí jakákoliv úcta k dětí k dospělím a tělesné tresty sou zakázány je úkol hodný supermana
V dnešní době chytrých telefonú asi nebude problém pořídit dúkazy o chovaní učitele a řešit to s vedením školy

hodnocení

4x

Kdy to bylo? V jaké je to třídě? Já myslel, že se dneska nechodí do školy. Když mne někdo hrubě oslovuje, nadává, nejdříve upozorním toho, kdo na mne je takto neslušný, aby to nedělal, popřípadě ještě jednou upozornit a pak konat. Jak píši někteří, upozornit, natočit a poptat se ředitele, co s tím bude dělat.

hodnocení

4x

Jojo, už tu máme tu Ameriku .. Džungle před tabulí (kniha z roku 1954).

A milé děti - pokud budou vyhozeni všichni učitelé, kteří na vás nemají nervy, bude vás ve třídě 80.

A až ty zbývající ve věku 65+ vyhubíte covidem - budou vás učit rodičové.

A ti vás do roka umlátí ..

jurajjuraj*
hodnocení

3x

nahrat, idealne video a pak resit na vyssich mistech

Nevím jak sprosté nadávání, ale nahrávání kohokoliv bez jeho souhlasu rozhodně trestné je.

magdone, ale nahrávání kohokoliv bez jeho souhlasu rozhodně trestné je
Já se domníval, že nahrát není trestné, ale zveřejnění bez souhlasu je tresné. Páš se přeci nebudete ptát lupiče, zdali si ho můžete natočit, jak krade, týrá zvíře, bije manžela či manželku, atd...

Jak to tedy je?

jurajjuraj*

jasne, takze kdyz budu mit doma kamery a vleze mi tam zlodej tak mu reknu, moment , pujdu vypnout kamery at vas nahodou nenatoci

ono je nataceni a nataceni a zverejnovani, je treba nastudovat zakony poradne, ne jenom A ale i B

Abych například směl mít na chodbě domu umístěné kamery s nahráváním, musím mít písemný souhlas všech nájemců v domě, včetně dětí v zastoupení rodičů. Takže nejen zveřejňovat, ale i pouze nahrávat bez souhlasu nelze. Vím, že je to postavené na hlavu, ale takové máme prostě zákony. To platilo v roce 2016, je možné, že se to trochu změnilo.

Zákon č. 101/ 2000 sb.

§5

(4) Subjekt údajů musí být při udělení souhlasu informován o tom, pro jaký účel zpracování a k jakým osobním údajům je souhlas dáván, jakému správci a na jaké období. Souhlas subjektu údajů se zpracováním osobních údajů musí být správce schopen prokázat po celou dobu zpracování.

§11

(1) Správce je při shromažďování osobních údajů povinen subjekt údajů informovat o tom,
v jakém rozsahu a pro jaký účel budou osobní údaje zpracovány, kdo a jakým způsobem bude osobní údaje zpracovávat a komu mohou být osobní údaje zpřístupněny, nejsou-li subjektu údajů tyto informace již známy. Správce musí subjekt údajů informovat o jeho právu přístupu k osobním údajům, právu na opravu osobních údajů, jakož i o dalších právech stanovených
v § 21.

Ještě k tomu mám několikastránkový dokument přímo o kamerovém záznamu, takže jen stručný výpis:

K provozování kamerových systémů
Na kamerové sledování i pořizování záběrů osob se v každém případě primárně vztahují ustanovení občanského zákoníku upravujícího podmínky ochrany soukromí, osobnosti a podoby člověka...

@magdon právě jsi kriminalizoval celé jedno fotografické odvětví *smich* cs.wikipedia.org/...

Jasně, nadsázka.

Ad hoc natáčení nebo focení není shromažďování osobních údajů. a nevztahuje se na ně zákon 101

jethro - "...natáčení nebo focení není shromažďování osobních údajů"

Proč jsem se teda musel při pořízení jedné kamery, sledující domovní dveře zevnitř evidovat na UOOU a vyplnit řadu lejster? Jaký rozdíl je mezi nadávajícím učitelem a nájemcem, vracejícím se z práce?

Úmyslně jsi vynechal začátek věty :)

matej
video nebo záznam jeho chování si můžete natočit, pokud to slouží jako důkaz. Překvapuje me kolik dospělých lidi tohle ani nevi

makk
hodnocení

1x

Možná by na to šlo napasovat "ohrožování mravní výchovy mládeže", to je trestný čin. Jinak ale za stížnost řediteli to stojí. Jedna věc je, když mu 1-2x za rok ulítne sprosté slovo, ale jestli se trvale neumí udržet na uzdě, tak nemá ve škole co dělat.

hodnocení

0x
Není problém celou výuku nahrát a poslat řediteli. Jen aby pak vedle napomenutí učitele nepřistálo to samé i žákům. Ale učitel by měl být schopen se ovládat i k drzým spratkům.

hodnocení

0x

A mě by nahrávka (byť se to nesmí) docela zajímala. Mohlo by to být tak, že učitel zvýšil/zvyšuje hlas (neřve), sprosté nadávky nejsou "sprosté", ale jsou konstatováním reality ve vaší třídě.

"Takže se chci jen zeptat", jestli učitel podle tvého nejlepšího svědomí má nebo nemá důvod zvýšit hlas (a trestné to opravde NENÍ).

Co je a co není "sprosté", to rozebírat nemohu, když to neslyším. Moje zkušenosti praví, že člověk může být sprostý tím, jak se k druhému chová a jak/v jaké souvislosti k němu hovoří, a nemusí přitom říci ani jediné neslušné slovo. Mohu např. říci "je mi z tebe špatně, na bli.í" x "při pohledu na tebe se mi neudělalo dobře".

V jaké souvislosti došlo/dochází k tomu, že se vám jednání učitele nezamlouvá? Předchází tomu provokace, neplnění úkolů, ignorování výuky atd.?

merta
hodnocení

0x

Dnešní učitel musí být trochu tvrdý chlapík. A ten váš si prostě nenechává nakakat na kebulu. Uhodit nikoho nemůže, tak si aspoň uleví sprostým slůvkem.

72mona
hodnocení

0x
...na naší škole učí jeden učitel který by pravděpodobně ani neměl učit. Když se naštve tak po všech řve a sprostě jim nadává...
Pokud je to cholerik, který nadává bez důvodu, zmínila bych se třídnímu učiteli. Popsat konkrétní situace. Ten by vám měl pomoci jako první. Až poté, pokud se to nebude řešit, zajít přímo za ředitelem. Trestné to není, ale vhodné taky ne. M.

hodnocení

0x

Nahraj to na diktafon nebo kameru. Stačí chytrý telefon.

Pak si nahrávku přehraj, zda to jde identifikovat dle hlasu a je to použitelné.

Pak lze postupovat dále.

Nahrávku nelze veřejně zveřejňovat. Pouze použít při řešení sporu. Kdyby bylo i něco fyzického, tak se takové nahrávky velmi cení u soudních sporů a jsou uznávaným důkazem.

hodnocení

0x

Možná chce zapadnout do kolektivu... Trestné to asi není, ale měl by se umět ovládat. Ale na nějakou výtku z vedení by to zřejmě bylo. Ale zase mám pocit, že je to napsané po čecháčsku, kde je nějaký anděl dotčený a chudák trpí nepravostí, že někdo dělá co není hezké a přípustné a předpokládám, že sám není lepší...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]