Nejste přihlášen/a.
Zdravím, už celkem dlouho přemýšlím nad výběrem SŠ, tak mě napadlo se zeptat tady.
Příšel jsem ke dvoum finálním školám (Obchodka - obor ekonomické lyceum nebo Průmka - Informační Technologie)
Ale nevím, která z nich pro mě bude lepší volbou.
Na té ekonomce se bere matika velice seriozně a já nejsem na matiku nějaký expert, ale zase nejsem nějaký trouba, vždycky mi výjde taková ta průměrná dvojika. Na průmce by asi počítaly s tím, že jsem nějaký technicky nadaný či zaměřený člověk a mě taková ta moderní technologie zajímá, ale zase ne tak moc, jakože bych v tom úplně létal.
K mým nejoblíbenějším předmětů patří: tělocvik, angličtina a trochu dějepis a informatika.
K mým nejméně oblíbeným patří: Čeština, chemie, přírodopis a fyzika mě tež sere tyvole.
Budu rád, pokud mi napíšete, nějaké typy, díky.
BTW dejte like na twnto hit
Ahoj,
nějaké menší předpoklady asi třeba jsou, ale začíná se často úplně od začátku, takže za mě spíš informační technologie a průmka, rozhodně. Přinejmenším z hlediska budoucího uplatnění.
Ekonomů je dneska hafo, to je skoro záruka být pak dlouho na úřadu práce, pokud nemáš praxi a něco dobrého neseženeš, navíc se tam učíš spíš obecné věci.
Informatici jsou hodně žádaní a i platově na tom asi budeš líp.
Z hlediska předmětů - tělocvik je jedno, to je okrajový předmět u obou, navíc dnes skoro asi není, když je distanční výuka
angličtina je třeba u obou, u informatiky rozhodně, tam je v angličtině skoro všechno, to je třeba, abys uměl
matematika spíš u ekonomiky, ale tam ti stačí vzorečky, u informatiky asi skoro taky, umět funkce v Excelu a tak podobně...
Informatika je samozřejmě třeba, aby tě bavila, pokud bys šel na ekonomku, tak ji tam budeš mít jen okrajově
Dějepis, fyzika - na obou jen asi základy v prváku
Čeština - z té budeš maturovat tak jako tak na obou školách
Přírododopis, chemie - budeš asi mít v prváku na obou školách, jen základy, to zvládneš, pravděpodobně pod názvem Biologie
Takové kritérium mimo, které by nemělo být nijak ale směrodatné - na informatice budeš asi spíš mezi samýma klukama, na ekonomce budou skoro samé holky, ale často je v babinci k nevydržení, kluci spolu můžou mít často lepší partu...no to musíš zvážit sám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.