Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průmyslovka nebo obchodka?

Od: cumguzzler odpovědí: 2 změna:

Zdravím, už celkem dlouho přemýšlím nad výběrem SŠ, tak mě napadlo se zeptat tady.

Příšel jsem ke dvoum finálním školám (Obchodka - obor ekonomické lyceum nebo Průmka - Informační Technologie)

Ale nevím, která z nich pro mě bude lepší volbou.

Na té ekonomce se bere matika velice seriozně a já nejsem na matiku nějaký expert, ale zase nejsem nějaký trouba, vždycky mi výjde taková ta průměrná dvojika. Na průmce by asi počítaly s tím, že jsem nějaký technicky nadaný či zaměřený člověk a mě taková ta moderní technologie zajímá, ale zase ne tak moc, jakože bych v tom úplně létal.

K mým nejoblíbenějším předmětů patří: tělocvik, angličtina a trochu dějepis a informatika.

K mým nejméně oblíbeným patří: Čeština, chemie, přírodopis a fyzika mě tež sere tyvole.

Budu rád, pokud mi napíšete, nějaké typy, díky.

BTW dejte like na twnto hit

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ahoj,

nějaké menší předpoklady asi třeba jsou, ale začíná se často úplně od začátku, takže za mě spíš informační technologie a průmka, rozhodně. Přinejmenším z hlediska budoucího uplatnění.

Ekonomů je dneska hafo, to je skoro záruka být pak dlouho na úřadu práce, pokud nemáš praxi a něco dobrého neseženeš, navíc se tam učíš spíš obecné věci.

Informatici jsou hodně žádaní a i platově na tom asi budeš líp.

Z hlediska předmětů - tělocvik je jedno, to je okrajový předmět u obou, navíc dnes skoro asi není, když je distanční výuka

angličtina je třeba u obou, u informatiky rozhodně, tam je v angličtině skoro všechno, to je třeba, abys uměl

matematika spíš u ekonomiky, ale tam ti stačí vzorečky, u informatiky asi skoro taky, umět funkce v Excelu a tak podobně...

Informatika je samozřejmě třeba, aby tě bavila, pokud bys šel na ekonomku, tak ji tam budeš mít jen okrajově

Dějepis, fyzika - na obou jen asi základy v prváku

Čeština - z té budeš maturovat tak jako tak na obou školách

Přírododopis, chemie - budeš asi mít v prváku na obou školách, jen základy, to zvládneš, pravděpodobně pod názvem Biologie

Takové kritérium mimo, které by nemělo být nijak ale směrodatné - na informatice budeš asi spíš mezi samýma klukama, na ekonomce budou skoro samé holky, ale často je v babinci k nevydržení, kluci spolu můžou mít často lepší partu...no to musíš zvážit sám.

iz*
hodnocení

0x

Angličtina podle mne bude lepší na té ekonomce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]