Nejste přihlášen/a.
Čeká mě jedno z nejdůležitějších rozhodnutí v životě. Ráda bych nastoupila někam na VŠ (jestli vyjde maturita tenhle zblázněný rok...) Kam jste šli vy? Šli jste co nejdál od domova nebo nejblíž? Výhový/nevýhody. Popř. nějaký tip? :D
No. Kazdej sme jinej a nekdo holt nejdulezitejsi rozhodnuti sveho zivota posuzuje podle vyhod a nevyhod vzdalenosti vysoke skoly od domova. Podle mne to dobre kriterium neni, ale jak pisu...kazdej sme jinej.
Nastoupit nekam na VS...to jako ze na jakoukoliv, ve stylu nevim, co chci jednou delat, je mi to jedno, hlavne ze pujdu na nejakou VS a kdyz se zadari, i nejaky ten titul bude?
To nemas zadny cil? Zadnou predstavu, cim by ses jednou chtela zabyvat? Co by Te zajimalo?
Není nutný hned takhle na mě narážet. Já prostě vím, že na VŠ mám a chci se dát vzdělávat v urč. oboru. To je jasná věc. Takových škol je prostě hodně a já se rozhoduji zda jít např. na VŠ někam do Prahy nebo jestli stačí někde v Ústí kupříkladu. Tak jsem to myslela. Jak moc si lidi myslí, že to bude mít dopad na toho člověka. Jestli je podle vás lepší chodit někam, kde je to blíž nebo naopak se osamostatnit a jet někam dál.
Milé děvče! Otázku kladeš na nesprávné půdě. Naprostá většina zde odpovídajících je důchodového věku a když byli mladí, tak ještě platilo, že na vysokou školu se dostanou jen ti nejlepší. Dnes, když má vysokou školu i ta část populace, která na ni nemá inteligenci, ji udělá téměř každý. A tomu odpovídá stav ve společnosti - stáda nepoužitelných vysokoškoláků, kteří mají vzdělání, ale ne vědomosti a tito pak těžko nalézají uplatnění.
Co se mi tím snažíte říct? Vždyť mě vůbec neznáte, třeba jsem ve svém věku vzdělanější než jste býval vy. Vůbec mi tu navykládejte o stádu nepoužitelných vysokoškoláků. Od naší generace se to už tak nějak očekává, protože prostě bez papíru lidi neberou, takhle to je jednoduchý. Souhlasím, že to výběrové řízení už asi není tak náročné jako kdysi (někde se bere do počtu kvůli různým dotacím a dalších příspěvků od státu) ale to vzdělání, načerpané vědomosti, tohle všechno záleží na přístupu studenta. A on se pak podle toho uplatní. Přístě to zkuste trochu jinak... budete znít víc jako člověk, co nemá zapotřebí si hned na mladých lidech něco vylejvat
Trošku to motáte. Pokud má někdo vzdělání, tak má jednak vědomosti, ale také potřebné návyky získané během studia a ti pilnější si sami zajistí i praxi. Tito absolventi nalézají uplatnění relativně lehce. Vy píšete o vysokoškolském diplomu, to je pochopitelně jenom papír, který v dnešní době nemusí vůbec nic garantovat. Ono také záleží, co studujete a hlavně kde.
co nejdál od domova do jiného prostředí, člověk je pak samostatnější co se v dnešní době i do budoucna hodí...takýže do Prahy, na UK...
studenstký život na kolejích je super..holky víno muzika dicvoký sex lezl jsem za nima do nejvyššího patra hromosvodem...ale člověk tam utratí víc peněz
jinak bych volil technické obory...budoucnost má výpočetní technika, stále na tom bude dobře strojírenství a stavebnictví
když vidím některé dnešní "obory" včetně obsahu výuky (management marketing pseudopolitologie genderové pseudovědy
jen aby to bylo bez matematiky fyziky logiky atd..) chápu, proč je u nás tolik bakalářů a proč tomu obrovskému počtu
vysokoškoláků neodpovídá stav naší společnosti...
Já chtěl na pajdu, obor Němčina + zeměpis. Nepřijali mě. Nabídli mi bez přijímaček obor matika + fyzika, tedy dva předměty, ze kterých jsem celou střední školu jen tak tak prolézal. Nastoupil jsem. Po dvou hodinách jsem si sbalil fidlátka a odkráčel navždy pryč, protože jsem úplně nepochopil ani rozvrh. Ale ve své podstatě mám nedokončenou Vysokou školu pedagogickou...
Vzdálenost vůbec nehrála roli. Domů jsem to měl asi 200 km, ale to jen proto, že blíž se to, co jsem studovat chtěl, pořádně studovat nedalo. A do Prahy jsem nechtěl.
Jak už bylo řečeno, "nastoupit někam na VŠ" je dost vágní cíl. Sice se dá po dokončení semestru přestoupit, ale proč byť jen začínat studovat něco, co mě nezajímá?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.