Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reported speech and questions

Od: ludimir odpovědí: 1 změna:
Dobrý den. Potřeboval bych poradit s problematikou Reported speech and questions. Dostal jsem za domácí úkol vypracovat 10 vět na Reported speech a 10 vět na Reported questions. Zadání je, že mám udělat povídání o tom, co mi kdo řekl před pár dny - Reported speech (What people told you in the last few days?) a na co se mě lidé ptali před pár dny - Reported questions (What some people asked you?). Povídání má mít něco okolo 2 minut. Takže bych chtěl poprosit, jestli by mi někdo neporadil s nějakým textem na toto téma. Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

"S nějakým textem na toto téma"? Ale vždyť my nemůžeme vědět, co ti kdo řekl před pár dny.

Něco takového se dá vysypat i z voleje, obávám se, že je to spíš lenost.

Pokud znám základní pravidlo reported speech (o jeden čas zpátky - one tense back), neměl by být problém vzpomenout si na něco, co mi kdo nedávno řekl, a přeložit to podle toho.

Mimochodem ty otázky v "angličtině" jsou špatně. Buď je za nimi otazník navíc, nebo potřebují přeformulovat pomocí pomocného slovesa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]