Nejste přihlášen/a.
Předmět se může opakovat v následujícím ročníku, a pokud se nesloží, nelze opakovat v dalším (jakoby 3. ročníku). Za nesplnění opakovaného předmětu je automaticky vyloučení z VŠ. Obvykle bývá 6 pokusů na složení zkoušky (3 + 3) a 7. termín je děkanský, povoluje se na žádost, kterou schvaluje děkan z nějakých zvláštních důvodů - sociálních, zdravotní znevýhodnění, náročné zaměstnání...žádost by měla být rozumně odůvodněna. Existuje také 7. pokus rektorský termín, povoluje rektor po neúspěchu na děkanském termínu. V praxi jsem se nesetkala s rektorským termínem. Je to spíše "papírová" věc uvedena ve školském zákoně, v praxi se téměř nevyužívá.
Student je vyhozen buď po 6. neúspěšném termínu při nepovolení děkanského termínu anebo po neúspěšném děkanském termínu. Snad jsem to napsala srozumitelně.
Vždy má proto přednost opakovaně zapsaný nesplněný předmět z minulého akademického roku před všemi ostatními předměty. Při nesplnění - vyhazov z VŠ! Obvykle platí pravidlo, že kdo nevyčerpal a nezúčastnil se všech 6. pokusů (3 + 3 v následujícím akad. roce), nedostane povolení na děkanský termín.
3. a 6. termín bývá komisionální - ústní zkouška před komisí, písemná by byla hodnocena více vyučujícími
Nevím, na jaké jsi škole a na většině to funguje tak, že mám nějaký studentský systém, kde se hlásíš na zkoušky. Když se nestíhám naučit, tak se tam odhlásíš. Když se na zkoušce neukážeš, tak vyučujícího naštveš a bude to jako neuděláno - vyplýtváš si pokus. Bylo by slušné mu napsat, že nepřijdeš. Bude snad další termín, ne? Tři opakování máš mít vždycky, pokud tedy neprošvihneš všechny termíny. Zápočet Ti zmizí po těch třech neúspěšných pokusech nebo po neudělání zkoušky do nějaké doby, kdy se ještě vypisují termíny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.