Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.. jsem studentka SŠ a letos budu maturovat.. Ráda bych po maturitě šla na vysokou školu.. Ale vůbec netuším na jakou.. Baví mě práce s lidmi - jakákoliv, ráda pomáhám lidem.. Ve škole mě baví slohové práce a mám z nich i dobré známky. Dále se věnuji předcvičování pilates v jednom místním fitnesscentru. nadchla mě i rehabilitace.. Jsem ráda mezi lidmi, nesnesla bych být zavřena v kanceláři celý den bez kontaktu s lidmi. Opravdu nevím jaký obor zvolit. Poraďte mi prosím...
malej smrad co agresivně reaguje na názory lidí, nemá v krvi jednou pracovat s lidmi. Tedy může s nimi pracovat, tak jako ostatní .. arogantní, agresivní, povýšený ... Takže se raději věnujte psaní slohu .. knih a povídek pro mladé. Mají rádi agresi a vztek. Třeba něco prodáte ...
Napište, jakou máte střední školu.
Co takhle třeba práce sociální pracovnice? Málo placená, ale kontakt a pomoc lidem tam je. Nebo mě napadá ještě zdravotní sestra.
Studuji na hotelové škole v Teplicích.. obor hotelnictví a turismus.. Už jsem nad tou sociální pracovnicí přemýšlela.. ale nejsem si jistá.. ráda bych vám přiblížila mé představy.. Chci lidem pomoct od jejich starostí, strastí.. jak duševních tak tělesných.. ochránit je před dalšími útrapami.. aby ode mě odcházeli s dobrým pocitem.. Také jsem ale uvažovala i o žurnalistice... o této práci přemýšlím už od 12 let.. Ale chci si být jistá svým výběrem a ne po 2 semestrech zjistit že mě to nebaví.. ráda bych péči o lidi spojila s tím je informovat o různých věcech..
V tom případě Vám doporučím FSE UJEP v Ústí nad Labem. Budete to mít blízko (já tam také studuji, ale jiný obor), a je tam přímo Bc. obor Sociální práce. Probíhají tam různé praxe a můžete si vybrat, zda půjdete např. do domu pro ohrožené matky, do centra pro feťáky, do domova důchodců apod apod... Tak také zjistíte, kam Vás to táhne.
Zkuste pedagogicko-psychologickou poradnu ve vašem okolí. U nás na škole dělá testy pro všechny třeťáky automaticky - po vyplnění testu a dotazníků vám určí, jak fungují jednotlivé složky paměti a problémy jakého typu jste schopna řešit nejefktivněji. Na základě toho pak je konzultace, kde prezentujete své představy a oni vám mohou doporučit, co a jak.
Není to moc drahé, kamarádka, která tam nešla přes školu platí tuším dvě sta, a to, co se dozvěděla, ji docela vystihuje.
Děkuji za radu.. nejspíše této služby využiji.. v Teplicích tu mají pobočku.. pppuk.cz/... doufám, že mi poradí.. chci si být se studiem na 100% jistá
Nikam do práce a makat všichni mají vysokou školu a pak nikdo nechce dělat rukama a pak je náš stát tam kde je.
pokud pro mě nemáte rozumnou informaci, tak se prosím radši nevyjadřujte.. nejsem hloupá abych šla dělat za kasu.. a rukama dělám od svých 15 let, takže tohle se vám moc nepovedlo...
michkanze, se svou nadřazeností vůčí "hlupákům" kteří pracují za kasou budete určitě přínosem v jakémkoliv VŠ oboru pro práci s lidma. Můžete jim předcičovat a psát slohové úkoly.Při své inteligencí byste si ale měla už umět sama poradit s výběrem pro Vás vhodné VŠ. Psychologickou poradnu Vám vřele doporučuji. Karina
Neměla jsem zatím potřebu přispívat do tohoto vlákna. Ale teď mi to nedá... Ty ráda komunikuješ s lidmi? Nepleteš si komunikovat a komandovat? Píšeš, že chceš lidem pomáhat. Ale k tomu potřebuješ notnou dávku trpělivosti, empatie a taktu. A to Tobě, jak je vidno, chybí. Napsala jsi jen pár vět na tomto webu, ale z toho, jak si se tady prezentovala, pro mě plyne jediné - nechtěla bych se s Tebou setkat v žádné oblasti sociálích služeb. O tom, že by někdo takto neurvalý jako Ty, učil moje děti ani nemluvím. A při představě, že by ses, nedej bože, ocitla coby personál v nemocnici, tak mi je špatně
.
Přehodnoť své tužby, co se týče VŚ a Tvé budoucí práce. Za kasu opravdu nechoď. S tímto chováním by Tě stejně brzy vyhodili. Zkus kravín . Snad těm kravám, když Tě uvidí a uslyší, neklesne dojivost.
mishkanzie. Prosím, abychom předešli podobným případným nedopatřením, tak napiš, KOHO KONKRÉTNĚ se dotaz týká. Ostatní nejmenovaní nechť se laskavě zdrží jakýchkoliv připomínek, děkuji . :D
Karino, na Tebe to taky platí. Už jsi napsala víc, než si měla
sebod, když já si nemůžu pomoci, když já to mám jak mishkanzie:
"chci lidem pomoct od jejich starostí, strastí.. jak duševních tak tělesných.. ochránit je před dalšími útrapami.. aby ode mě odcházeli s dobrým pocitem.. "
a zdaleka jsem se ještě nevyčerpala .karina
mishkanzie, při psaní mlčím. Možná Vy to máte jinak a písmenka si musíte diktovat nahlas.
Konkrétně by mě zajímalo, koho jste se tedy na anonymní internetové poradně konkrétně ptala. Karina
Karino. První napomenutí - laskavě mlč, když nejsi tázana. Ještě jednou porušíš pravidlo a budeš vyloučena :D
sebod, . Mlčet jsem chtěla už při přečtení dotazu tazatelky :D. Jak vidíte , nemám pevnou vůli a nemůžu Vám jí za sebe ani do budoucna slíbit .Chystejte hranici
.Karina
Nikdo vás nenutil odpovídat na můj dotaz. Žádnou radu jste mi nedala, akorát jste na mě bezdůvodně zaútočila. Člověk tu projeví svůj názor a vy mě za ten můj budete zesměšňovat? Nejsem taková abych si nechala sr*t na hlavu.. Pokud pro mě nemáte rozumnou radu týkající se tématu, tak se začněte navážet do někoho jiného. Děkuji
mishkanzie. Když napsala karina svoji první odpověď, tak jsem s ní až tak moc nesouhlasila.Říkala jsem si, že ses třeba jen špatně vyjádřila (poznámka o hlouposti a kase) a že její odpověď byla trošku tvrdší . Dneska s Karin souhlasím. Jsi nevychovaný spratek. A jestli sis nestačila všimnout, tak tento dojem tady začíná o Tobě mít více lidí.
Přestaň být tak arogantní. Ztratíš tím lidi, které budeš jednou kolem sebe potřebovat k životu. Jo, já jsem si taky ve svých cca 18ti letech myslela, že jsem ta nejchytřejší a všichni kolem mě jsou blbci . Naštěstí jsem si to pouze myslela a neprudila jsem lidi kolem sebe. A když už jsem něco řekla, tak to bylo s taktem. Víš, musíš se naučit s lidmi DISKUTOVAT. Ale pakliže začneš hned na začátku urážet, tak to nikdy nepovede k plodné diskuzi, ale k vzájemnému osočování.
Mohla jsi Karině vysvětlit, jak jsi to s tou kasou myslela. Mohla jsi napsat, že Ti ta věta prostě nějak ujela a bylo to... Místo toho ses Ty naježila a jenom kolem sebe kopeš. Zamysli se nad sebou . Zkus nepoužívat slova, která musíč potom "vypískat". Přeci jenom si uvědom, že mi nejsme Tvoji vrstevníci a navíc, většina těch,kteří Ti zde radí, mají v sobě už obrovské životní moudro, získané bohužel jenom lety. Takže už to, jak s těmi lidmi jednáš je naprosto společensky neúnosné. Zatím Ti tady nikdo bezdůvodně neublížil. Jen se Tě snaží posunout ve Tvém myšlení někam jinam. Dopředu. V životě se nauč poděkovat za radu, která bude třeba i trošku proti Tobě. Poděkuj třeba jenom v duchu. Lidé, kteří Ti budou kývat, nebudou Tě nijak kritizovat, takoví lidé Ti budou k ničemu. Ustrneš na místě a budeš se cachtat ve svém mylném úsudku o své osobě.
Moc Ti přeji, abys co nejdříve tyto základní myšlenky pochopila. Čím dříve to bude, tím lépe pro Tebe a všechny lidi kolem Tebe.
že MY nejsme ...
Já si myslím, že snáším kritiku dobře.. Pokaždé se nad ní zamyslím a vezmu si z toho něco. Ale musíte si uvědomit, že ona na mě prostě vyjela.. Nebo to byl aspoň můj dojem.. Jsem vychovávaná tak, abych se nenechala shazovat. Já si nemyslím o ní nic špatného. Jen jsem chtěla radu a tohle mi jako rada, která by mi pomohla v rozhodnutí se, nepřišla. Vím, že mám hlavu na to, abych mohla jít na VŠ a nemusela jít někam pracovat. hlavně ani není kam. Sama jsem dělala v supermarketu za kasou a léta na plesech servírku. a jediný co vim je, že se takhle nechci dřít do konce života.. a chci pro to taky něco udělat. A proto jsem napsala do tohoto fóra a víceméně se nedočkám jediné kloudné rady, ale jen samých urážek.
Jak jsem psal. Jdi na Den otevřených dveří a ptej se na mezi-fakultní studování (FF s PedF). Jde to hlavně v Olomouci, Brně. V Praze nevím. Jinak nečekej nějakou zvláštní radu, znáš se totiž mnohem lépe, jak my Tebe.
Vidíš to. Tohle je od Tebe už docela rozumná odpověď. Víš, kolikrát já bych ve své práci na někoho nejradši vyjela? Když vidím, že proti mě sedí vyložený a já s ním musím jednat? Musím se tvářit profesionálně a myslet si svoje. A to platí i tady. To, že jsi JEN na netu, by Ty nemělo dovolit se vyjadřovat tak, jak jsi to předvedla. Máš přeci jen jednu jedinou povahu a vzorec chování. Ne jedno chování pro lidi v reálu, a jiné pro jednáni na netu
S výběrem školy Ti tady nikdo nemůže poradit, protože Tě nikdo pořádně nezná. Všeobecně je pravda taková, že v oblasti sociálních služeb nejsou mzdy nic moc. Tam Ti musí stačit spíš dobrý pocit z toho, že pomáháš lidem. Takže jestli se domníváš, že toho zvládneš daleko víc, tak hledej práci (či podnikání), kde se dají vydělat opravdu velké peníze. A s těmi svými vydělanými penězi pak můžeš dělat co chceš. Třeba pomáhat těm, kteří to opravdu potřebují.
Můj názor je takový, že taktní jsem. a dokážu si myslet svoje a ( v mém případě ) na hosta se vždy tvářim přátelsky a s úsměvem..ale to co Karina předvedla hned na začátku, to mě zvedlo ze židle. Jestli si na mě vyřešila nějaké osobní problémy nebo něco podobného, nevim.. ale já neudělala nic, aby takto reagovala..
Víš, ta Tvoje poznámka o hlouposti a kase. To byl kámen úrazu. Jsou lidé, kteří dělí práci na podřadnou a nadřazenou. A podle toho pak dělí i lidi. Prostě kdo sedí na kase, tak je a hotovo. Já Ti povím svůj příběh. Po vysoké škole jsem měla mimčo. Malá byla pořád hodně nemocná a já nemohla najít práci. Můj otec měl v té době velkou jídelnu (bylo to ještě za komunistů), tak mě tam vzal na mytí nádobí
. A měla jsi vidět reakce lidí. Někteří se se mnou kvůli tomu přestali zdravit
. Jiní to vzali rozumně, nebo s humorem
. A přitom jsem to byla stále JÁ, jen jsem chodila po jídelně a sbírala špinavé nádobí.
Věř tomu, že si Karin nepotřebuje řešit žádné osobní problemy. Prostě sis to trošku (víc :D) zasloužila.
A teď už tohle neřeš, A vrať se k původnímu tematu.
mishkanze, mezinárodní vztahy, práva, žurnalistika, ČVUT,vč. doktorátů - to jsou školy , které znám trochu zblízka. A absolventi se od mládí na ně nepřipravovali ve fitku a slohovými cvičeními. Rozhodně měli ve Tvém věku i jiné, odborné zájmy, skromnost a zdravou sebedůvěru, pokoru před vzděláním ,úctu k lidem všech profesí, sebeovládání , jasný cíl a motivaci. To jim zaplaťpánbůh zůstalo dodnes. Byli natolik inteligentní a na studiu VŠ po všech stránkách zralí a připraveni, že nepotřebovali žádnou radu a sami se dokázali rozhodnout. A dokázali při studiu i pracovat. NIKDY NEBYLA JEJICH CÍLEM VŠ PROTO, ABY NEMUSELI JÍT NĚKAM PRACOVAT , jako u tebe..(!)
Je na tobě, jestli tohle pochopíš, nebo si tady budeš dál fňukat, jak jsi dobrá a mnou , zakomplexovanou bytostí, nepochopená. Věř, že chápu velmu dobře . Karina
mishkanzie, vzhledem k tvému věku, vyjadřovacím schopnostem a postoji k lidem jsem ti doporučila psychologickou poradnu. To byla velmi rozumná rada a jednoznačně se tématu týkala.
Tebe rovněž nikdo nenutil se sem přijít chvástat. Přišla jsi dobrovolně a já ti dobrovolně odpověděla.
A jaká jsi, to už jsi předvedla, nemusíš to znova dál upřesnovat. Karina
doplněno 21.11.10 11:30:upřesním ti to: ...dětinsky a diletantsky chvástat... K.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.