Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je tato veta gramaticky spravne?

Od: erik* odpovědí: 4 změna:

When I started watching ice hockey, we had been already worldwide known as great european ice hockey team.
jsou ty casy apod spravne?
dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Každopádňe *smich*

erik*
hodnocení

mohl byste mi tedy poradit jak ji opravit?

pu®
hodnocení

0x
"When I started watching ice hockey, we had been already worldwide known as great european ice hockey team."
1) To vypadá, jako "když jsem se začal dívat na hokej DNES RÁNO V TV", Vy ale asi myslíte, když jste začal hokej sledovat?
2) Když jsem začal..., už jsme byli známí - pokud myslíte toto, pak jsou časy dobře, ale pozor, části předminulého času musí zůstat u sebe (až na výjimky, prozatím si toto pravidlo pamatujte jako dané). Tj. "been known" musí stát při sobě téměř bez výjimky, vycházejíc z pravidla bych měla trvat na "have been known", ale mezi "have" a "been" se často vkrade already. Takže zkuste ještě poupravit toto a místo "watch", myslíte-li "sledovat" ve smyslu zaímat se, použijte jiné sloveso.
doplněno 18.11.10 23:55:

Určitě past perfect, protože ta skutečnost předchází ději, který je z gram. hlediska hlavní (začal jste), a zároveň v té chvíli stále platí. Naprosto ukázkový příklad posunu předpřít. do předmin. času. "Když se něco stalo, už XYZ existovalo". Takže opět potvrzuji, z gramatického hlediska co do časů je to správně.

erik*
hodnocení

dekuju upravim...hlavne me zajimalo jestli tam bude presnet perfect nebo past perfect :)dekuju za vysvetleni

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]