Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Matematika - přímky

Od: dakeii odpovědí: 6 změna:
Zdravím, mohl by mi někdo pomoci s těmito příklady?
Prosím zdržte se připomínek, opravdu si nevím rady, předem děkuji za odpovědi.

Matematika - přímky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

1. Obrázek, viz wolframalpha.com/...

Pro úhel vektorů platí vzorec dole

doplněno 15.01.21 11:59:

Např. vektor c = AB = B – A = (8 – 3, –2 – 6) = (5, –8).

Velikost vektoru c určíme ze vztahu c2 = 52 + (–8)2.

Matematika - přímky #2

vektor u = (u1, u2), vektor v = (v1, v2)

hodnocení

0x

Pri trojuholniku z bodov urobit vektory pre jednotlive strany, potom pouzit vzorec pre odchylku vektorov odtialto: galeje.sk/...

dakeii
hodnocení

Právě ani s vektory si nevím rady:/ Na látku jsem chyběl a momentální situace na tom nepřidala a teď jsem tohle dostal za úkol...

hodnocení

0x

2. Průsečík přímek dostaneme řešením soustavy rovnic.

Výsledek: wolframalpha.com/...

Přímky v obecném tvaru

a1 x + b1 y + c = 0

a2 x + b2 y + d = 0

jsou rovnoběžné, když a2 = k.a1 a zároveň b2 = k.b1.

hodnocení

0x

3. Jestli jsem to dobře opsal, je průsečík wolframalpha.com/...

Přímka r má rovnici 2x – 3y – 9 = 0.

Přímka s ní rovnoběžná má rovnici 2x – 3y + c = 0. Za [x, y] dosaď průsečík přímek p, q a vypočítáš c.

Přímka k ní kolmá má rovnici 3x + 2y + d = 0. Za [x, y] dosaď průsečík přímek p, q a vypočítáš d.

Kolmou přímku k dané přímce dostaneme tak, že zaměníme koeficienty u x, y a u jednoho z nich změníme znaménko. Tak se určuje kolmý vektor, např. k vektoru (2, –3) je kolmý vektor (3, 2).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]