Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr SŠ na učitelku na ZŠ

Od: zsss odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.

Chodím na ZŠ (do 9. tř.). Stále nevím, druhou stř. školu.

V budoucnu bych chtěla být asi učitelkou na ZŠ. Zajímá mě, jestli pro tuto profesi existuje jiný obor než pedagogické lyceum. Na první školu se chci totiž hlásit na gymnázium (zde se min. rok hlásilo přibližně 134 studentů a bylo přijato 60 - tento rok přibírají rovněž 60). Proto bych chtěla mít trochu větší pravděpodobnost, že se někde dostanu...

(Minulý rok jsme měla samé jedničky a doufám, že mi to vyjde i letos.)

Předem moc děkuji za odpovědi :).

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Pro učitelku na ZŠ musíš vystudovat VŠ, kam se můžou hlásít lidi z jakékoli střední školy. Oborově nejblížší střední škola je pedagogické lyceum a gympl. Se samými jedničkami gympl.

hodnocení

3x
Gympl by ti měl dát dostatečné vzdělání pro případné pokračování na peďák a navíc má výhodu univerzálního vzdělání pro případ že bys se za rok, dva rozhodla že učitelkou být nechceš.
zsss
hodnocení

Ano, vím, že by nejlepší bylo gymnázium. Jde mi spíše o tu druhou školu. Gymnázium už mám pevně dané, ale nevím, jestli si jako další školu mám dát pedagogické lyceum nebo úplně jiný obor (kdybych teda doopravdy chtěla být tou učitelkou na ZŠ).

Dívala jsem se totiž na nejbližší pedagogické lyceum a tam minulý rok brali 60 a hlásilo se tam 148 studentů. Tento rok přibírají jen 30 a očekávají stejný nápor. A já chci mít jistotu, že se někde dostanu a nechci takhle riskovat a spoléhat na odvolání...

I po lyceu musíš mít vysokou školu na to, abys mohla učit na ZŠ.

zsss
hodnocení

Ano, vím, že musím mít VŠ.

Dokonce bych i radši pokračovala ve studiu než na VŠ místo, abych skončila se SŠ.

:)

Pedagogické lyceum jako druhá volba se mi zdá fajn. Na VŠ na peďáku jsem ale měla spolužáky z opravdu různých oborů. Pamatuju si, že nejvíc bojovali překvapivě ne ti z ekonomek, ale ti z nenáročných škol - nebyli zvyklí se pořádně učit, neuměli se vyznat v přemíře informací, neuměli si v nich najít to podstatné. Takže bych byla proto, abys volila to nejtěžší řešení, a druhé nejtěžší lyceum určitě je.

hodnocení

0x

JJ, Gympl, pak pajdu, ale k tomu doporučím i kurzy kraft maga !

iz*
hodnocení

0x

Na druhém místě může být také gymnázium, nemusí to být jiná škola.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kam na střední školu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]