Dobrý večer, Mám problém vždy když máme hodinu (jak online tak normalní) a učitel mě vyvolá tak mě strašně začne bít srdce a začnou se mi potit ruce,ale je to dobře(vím to),ale prostě se pana ucitele bojím. Nevím přesně čeho.Prostě asi toho že to řeknu špatně(v jiných předmětech to není a nebojím se jako na matematice). Myslíte že je to normální? Co mám dělat? Děkuji
Možná by bylo fajn promluvit o tom přímo s tím učitelem, kterého se tolik bojíte. Strach je jenom ve vaší hlavě, a když si s ním o tom popovídate, mohlo by to pomoci. Jestli se bojíš, zajdi (nebo online) kontaktuj výchovného nebo školního poradce a prober situaci nejdříve s ním.
Podívej, mám to stejně, ale spíš ne v matice ale v každým testu (zkazí mi to klidně celý víkend, jak na ten test myslím), pořád jsem nervózní, až to není normální. Spíš záleží, jak z něho máš strach? A kolik ti vlastně je? Řekla bych, že se bojíš nepřipravenosti, a nebo že řekneš nějakou blbost. Pokud jsi přepraven/a, tak se za chybu nemusíš stydět. Pokud něco v matice nechápeš, řekni spolužákovi. Nebo to prostě musíš vydržet, nedá se s tím nic dělat. Můžeš třeba zkusit se přihlásit a on te pak nevyvolá
Mozna nabidnu debilni reseni, ale mne pomaha behem online hodin poslouchat v pozadi relaxacni hudbu, treba nejaky morning jazz. Zazivala jsem stejne pocity, jako popisujete, ale ta hudba me pokazde dokazala neskutecne hodit do pohody.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.