Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis starých článků do současnosti

Od: liliana852* odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer... mám 5 článků (jsou to kratší dopísky), které jsou psány tak jako z dříější doby. A já bych je potřebovala přepsat tak, aby byly psané jakoby v dnešní době. Je tady někdo tak ochotný, že by mi pomohl?:) Děkuji

1)
Milostivá paní! Neračte vykládati mně za přílišnou dotěrnost, že osměluji se...
abych se mohl prokázati aspoň poněkud vděčným za Vaše laskavé a roztomilé
pohostinství... cítím se příliš zavázán vděčností... račtež tedy tuto maličkost
laskavě přijmouti... s uctivou poklonou...
2)
Jakožto nejhorlivější přímluvčí za Vaše přání, abyste tuto zimní sezónu strávila
v Praze, nemohu se neinteresovati o výsledek Vašeho úsilí...
3)
Pokládáme za svou povinnost omluviti se, že... neprokázali jsme se dosud tak
činnými, jak by se snad mohlo býti očekáváno... Bude nám vždy obzvláštním
potěšením býti ve službách Vaší redakce... Neračte si pokládati za obtíž
sděliti nám... Dovolujeme si předem projeviti svůj dík... K dalším službám
trváme ochotni s ruky políbením...
4)
Pane prezidente... nemohu Vám ani vyslovit, jakou ctí by bylo pro mé přátele
a můj domek, kdybyste některého pátku, jak jste tak vlídně slíbil, mezi nás
přišel. Děkuji Vám, pane prezidente, za veškerou Vaši laskavost... Dovoluji si
Vám ještě jednou poděkovat za čest, kterou jste prokázal nejenom mně, ale
nám literátům... Těším se, pane prezidente, že mým přátelům i mně zase
brzo dopřejete té radosti vidět Vás...
5)
Budu docela šťasten, bude-li mi dopřáno dopomoci k tomu, aby pan
prezident řekl několik slov, která půjdou ze srdce jemu a zvláště nám čtenářům
...; ... byl bych šťasten, kdybych měl nějaký kloudný nápad, ze kterého by se
mohla zrodit nějaká Vaše myšlenka...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
jako perličku...
Milostivá paní! Neračte vykládati mně za přílišnou dotěrnost, že osměluji se...abych se mohl prokázati aspoň poněkud vděčným za Vaše laskavé a roztomilé pohostinství... cítím se příliš zavázán vděčností... račtež tedy tuto maličkost laskavě přijmouti... s uctivou poklonou...
...řekl podomový obchodník s vysavači domácí paničce při odevzdávání náhradního sáčku do vysavače chvíli po té, co zpocený opustil její lože...
sebod*

Ale no tak, Hejkálku. Ty nějak moc čteš mezi řádky *smich*

liliana852*
15.11.10 22:38
hodnocení

?:(

sebod*

Liliano. To není tak těžké. Dej sem svůj "překlad" a my Ti ho pomůžeme vypilovat, jo?

liliana852*
hodnocení

MŮJ PŘEKLAD JE TOTO↓, ALE SPRÁVĚ BYCH TO MĚLA MÍT O NĚCO DELŠÍ, ALE AT DĚLÁM, CO DĚLÁM, MNĚ TO VYHOVUJE TAKTO.

○ Milá paní. chtěl bych Vám poděkovat za vaše milé přijetí a posílám Vám malý dárek.

○ Byl bych velmi rád, kdybyste letošní zimu strávila u své tety v Praze, abychom mohli být v kontaktu.

○ Byli bychom velmi rádi, kdybychom mohli psát své literární a výtvarné kritiky pro náš časopis. Ozvěte se co nejdříve, prosím.

○ Drahý pane prezidente, doufám, že splníte váš slib a přijedete nás navštívit. Udělal byste tím radost nejenom mně, ale také mým přátelům i celému městu. Chtěl bych vám ještě poděkovat za čest, kterou jste prokázal nejenom mně, ale i všem literárům. tTaké děkuji za vaši laskovost. Těším se, až nás přijedete opět navštívit.

○ Byl bych šťasten, kdybych vám mohl dopomoci k nové myšlence nebo bych vám mohl pomoct vyjádřit slova, která by vám šla od srce a zanechala by tak něco u vás.

amadea*
hodnocení

0x

Vážená paní.Přijměte malou pozornost jako poděkování za bezchybné služby vašeho podniku,vstřícný a srdečný přístup k záskazníkům.Se srdečným pozdravem...

Vážený pane prezidente.Děkujeme za kladnou reakci na pozvání k další z pátečních besed naší literární skupiny.Bude pro nás ctí opět se s vámi setkat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]