Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat při zničení mojí věci?

Od: elbarto* odpovědí: 8 změna:

Čau lidi, dneska jsem jako obyčejně vzal do školy časopis TopGear. O přestávce jsem ho půjčil kámošce, o který jsem věděl, že mu nic neudělá, hned se kolem ní objevili další 3 kluci, a normálně si ho prohlíželi. Já si otevřu svačinu normálně jím, a pak se Klára (tak se spolužačka jmenuje) mi ho přišla opatrně vrátit a já zjistil že se zničila vazba a jedna stránka je pryč, pak jsem ji našel na nástěnce. Neštve mě ani tak to zničení (je to měsíčník, tzn. že mám ještě měsíc na koupi novýho), spíš to, jak bezohledně zacházeli s něčím co jim nepatří. Vím jistě že sám z nich tu stovku nedostanu, tak myslím, že jediná možnost, jak z nich to dostat je říct to třídní (tohle podle mě není žalování) ona je dost rázná, určitě by mě to pak museli zacvakat.

Jenomže:

Jsem v Kvartě (9. třída) a ta každoročně pořádá vánoční diskotéku. A ta naše učitelka je tak rázná, že by nám ju bez problémů zakázala. (Mě osobně je to uplně fuk já doufám že v době, kdy bude budu nemocnej) Ale pak by na mě byla celá třída slušně řečeno naštvaná a já i kdybych jim vysvětloval kdo za to skutečně může tak oni by mě rozhodně neposlouchali.

Tak mi prosím poraďte co mám dělat...

doplněno 15.11.10 17:34:

Už jsem napsal tomu, kdo to s největší pravděpodobností udělal přes Facebook dopis, kterej si určitě za rámeček nedá :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janourecek*
hodnocení

3x

příště se na ně vykašli a nic jim nepůjčuj když si toho nevážej... radši si ho přečti v klidu doma

frame*
hodnocení

2x

Asi bych zvolil jako obranu útok. Od dotičného bych si něco půjčil s tím, že si to jen skáknu okopčit, jestli by byl tak hodný a půjčil mi to. Samozřejmě bych mu to vrátil zhruba ve stavu jako tvůj časák. Až by se přišel zeptat proč mu chybí jeden list a vše je pomačkané. Vyříkal bych si to s ním z očí do očí - slušně vysvětlil situaci a na závěr podotkl, že sis mysle, že mu to přece nebude vadit, když on se tak také chová a pokud mu to vadí, tak že se jedná o konkrétní nastínění situace a pro pochopení si zvolil názornou ukázku a nemůže ti nic vyčítat. Ale pozor: poškozeným materiálem by nemělo být nic ze školních pomůcek (sešity, skripta, učebnice,...)

hodnocení

1x

Já bych to viděla na zamáčknutí slzy do oka *klik*A poučit se. No, co už!

elbarto*
hodnocení

Já bych to taky tak udělal, kdyby to bylo poprvý.

Ale polovina mojí třídy mě za ty čtyři roky jenom ponižuje, sráží moje sebevědomí (teď jsem na tom s holkama podobně jako Rajesh Koothrappali - google.cz/...- z Teorie Velkého třesku) a jedná se mnou jako s nějakým nižším živočišným druhem. Sice z většinou z nich se budu vídat už jenom asi 6 měsíců, než odejdou na jinou střední školu ale protože šest měsíců je relativně dlouhá doba a oni by viděli že se nebráním mohlo by se to dál stupňovat...

Tak to rozhodně nechcu nechat jen tak..

lidus*
hodnocení

0x

Bohužel takové věci nemají ve škole co dělat a tak asi nic neuděláte.

lidus*

Mám zkušenos s rozbitým mobilem, ve školním řádu bylo uvedené že do školy nepatří a tak majitel mohl jen zaplakat.

buss
hodnocení

0x

Je to přestupek, takže pokud s tím chceš dělat něco jiného, tak oznámit. Pokud je známo, kdo to učinil! Učitelka , no dobře, podle školního řádu.

hodnocení

0x

Tak nevím. Zdá se mi, že jde o zástupný problém. A obávám se, že oznámení třídní učitelce sice není žalování, ale může být tak přečteno, na druhou stranu nechat to tak taky není dobré, může to být chápáno jako další potvrzení "méněcennosti". Je to tedy rada nerada, ale mne nic nenapadá. Chce to nějak se postavit tomu hlavnímu problému. Ale jak, to nevím, pro začátek jste ho pojmenoval. Ale tady je spoustu chytrých lidí, někdo poradí, jen se zaměřit na podstatu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]