Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam bych měl jít na SŠ?

Od: connormcgregor odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, za chvilku se už budou podávat přihlášky na SŠ, ale já stále nevím kam bych měl jít. Přemýšlel jsem o obchodce, ale to podle většiny lidí je velice špatná volba.
Akademický průměr z posledních 3 pololetí a následujícího bych měl mít okolo 1.7-1.8 (Většinou jsem měl jednu trojiku z češtiny nebo z matiky).
Předměty, které mi jdou nejméně a nebaví mě jsou: matika, fyzika, chemie, čeština.
A předměty, které mi jdou naopak nejvíce jsou:
Angličtina, dějepis, zeměpis.
Takže bych byl rád, kdybyste mi něco doporučili, zatím děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ahoj,

těžko říct, co bys chtěl dělat v budoucnu, ale podle předmětů by to mohl být peďák.
Pokud nejsi na matiku, fyziku, chemii tak to asi na gympl nevidíš, vid?

Pak je tu hromada odborných SŠ, tam záleží co by tě alespoň trochu bavilo. Třeba si řekni, co tě baví mimo školu, zájmy nebo obory které tě zajímají. Na odborných školách se právě neklade takový důraz na češtinu, matiku, chemii - samozřejmě pokud nesouvisí s oborem.

Obchodka je taky možnost, řekla bych taková obecnější, když zatím nevíš, co dál...

Finální volba je samozřejmě stejně jen a jen na tobě.

connormcgregor
hodnocení

Dobrý den, peďák zní celkem fajn, kouknu se na nějaké podbrobnosti a uvidím.

liska4
hodnocení

0x

Gympl opravdu né?

Pak třeba hotelovka s cest. ruchem. Jenomže ta práce je nejvíc o dovolených a o víkendech. Někteří průvodcují, pracují v infocentrech, ale i vaří na hotelech nebo pracují na recepcích, v barech či obchodních odděleních stravovacích zařízení.. Mnozí začnou jako obsluha v restauraci a často zdrhnou jinam, dost do ciziny. I z této školy lze jít na VŠ / např.práva, učitelství jazyků ap./

Pedagogická střední je pro učitele v MŠ a je třeba hudeb. nástroj, být dobrý na sport i výtvarku. Nebo tamtéž vychovatelství./ internáty, škol. kluby/

Zdravotnická. V každé třídě je několik kluků. Jsou tam i zaměření vhodná pro chlapy. To chce tu náturu.

Pak všelijaké učňovské obory, kde je možné k výučnímu listu dodělat si dvouletou nástavbou maturitu. Řemeslníků je málo a jsou žádaní.

hodnocení

0x

Zajdi si do pedagogicko-psychologické poradny. Udělají testy, pohovor a pomůžou ti vybrat vhodnou SŠ. Mít pouze maturitu bez VŠ je v dnešní době "nic moc". Více než polovina maturantů si dodělá alespoň Bc. titul.

connormcgregor
hodnocení

Dobrý den, ten test jsem si dělal a vyšlo mi ekonomické lyceum, ale ekonomka je to poslední na co bych chtěl.

hodnocení

0x

Nejlepší bude nějaká zdravotní škola. Zdravotnictví je dlouhodobě přepláceno, jistě si najdete něco, co vás bude naplňovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]