Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomůže mi někdo se slovníma úlohama?

Od: ahojky* odpovědí: 9 změna:

Potřebovala bych pomoct s těmito slovními úlohami

Děkuji.
To cvičení 1 patří k tomu A

doplněno 12.01.21 14:22:

Potřebuji vyřešit cvičení 1, 2 a 3

Pomůže mi někdo se slovníma úlohama?
Pomůže mi někdo se slovníma úlohama? #2
Pomůže mi někdo se slovníma úlohama? #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím.

Ach, ty "nešťastné" slovní úlohy o pohybu... Zatím tedy ta první:

Pomůže mi někdo se slovníma úlohama? #4
xx*

Sice řešení máte správné, ale není to podle vzoru, který je uveden v příkladu A. Měly by se sestavit dvě rovnice o neznámých x a y.

Pomůže mi někdo se slovníma úlohama? #5

Zdravím a činím poznámku: Nevšiml jsem si, že by u textu úlohy byl pokyn řešit pomocí soustavy dvou lineárních rovnic o dvou neznámých...

prikld1

Neznámá je pouze jedna a to je čas za jak dlouho od startu se potkají

3t+15t=6

Drahu z času a rychlosti pochopitelně již vypočte

hodnocení

2x

Zdravím.

K řešení třetí úlohy: Obdoba první úlohy. Pouze doba pohybu Evy je x-1/4. (U první úlohy byl "druhý" čas x-1/6). Doba pohybu Adama by měla vyjít půl hodiny, jeho dráha 3 km, doba u Evy čtvrt hodiny a její dráha 1 km...

Druhá úloha je ještě jednodušší, protože doba chůze u obou je stejná - měla by vyjít 2/5 hod, tj. 24 min. Adam ujde 2,4 km a Eva 1,6 km...

hodnocení

0x

Skromný dotaz: Chceš pomoct? Tzn říct nám, kde ses zasekla a potřebuješ poradit, jak dál? Nebo chceš, abychom to vyřešili za tebe?

Uvědom si, že tady jsi na poradte.cz, ne na vyreste.cz!

Samozřejmě, že to chce vyřešit komplet. Jen opsat a hotovo. Nač se učit?

Jinak by zde kromě příkladů bylo i nějaký řešení a ono není.

ahojky*
hodnocení

Když tomu nerozumím, tak to logicky vyřešit nemohu, ale poslat to učitelce musím.

ahojky*
hodnocení

Děkuji moc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]