Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s učením

Od: ianonymi odpovědí: 9 změna:

Dobrý den přeji vám všem kdo tohle čtete,

chodím do druháku na informační technologie a naprosto mě to nebaví. Nikdy jsem se neučil, neumím se učit, ale učit bych se měl. Neučím se protože mám fakt slabou vůli, to mi zpusobuje problemy, jako např. že propadam na pololeti. Učitel mi řekl, že jestli s tím něco neudělám, třeťákem neprojdu. To mě donutilo přemýšlet nad změnou školy. A tady se objevuje můj další problém. Jsem kazisvět, nešika a člověk kterej neumí opravovat věci(proto mi nejde ani it, jde o hledání chyby a opravení jí, což mi nejde). Takže jsem v situaci, kdy nejsem schopnej dodělat školu s maturitou, nejsem schopnej udělat školu s vyučnim listem a nevím co mě baví. Kdybych se učil tak bych dostával dvojky, hloupej nejsem, minimálně mi to učitelky říkají, že nejsem tak hloupej jak si o sobě myslím. Bavím mě okrajově psychologie, filosofie a zajímám se i o buddhistickou filosofii. Přemýšlel jsem i nad gymnáziem a jít studovat vejšku s něčím takovým, jenže on je tu ten problém, že se neumím učit. Nenapadá někoho jak se naučit učit? Nechte si prosím rady typu: "prostě začni". Díky své slabé vůli si nemůžu jen tak říct,"hmmmmm teď prostě začnu, protože podle lidí co nemaj slabou vůli je to jednoduchy takže to jednoduchy byt musi, oni totiž mají určitě pravdu a určitě tomu rozumí."

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Když se neumíš učit, tak se ani nemůžeš naučit se učit. Takže jsi de facto ztracená existence.

A ta tvoje slabá vůle? To je jen výmluva pro to, aby ses nemusel učit. Ve skutečnosti žádnou slabou vůli nemáš.

Pokud to, co jsi sem napsal, myslíš vážně, doporučuji především návštěvu psychologa.

ianonymi
hodnocení

Velice Vám děkuji za odpověď. Nemyslím si že je to jen výmluva. Zažívám to každý den. "Rozhoduji-li se" mezi hraním her a děláním úkolu, vyberu si hry. To je podle mě slabá vůle. Návštěvu psychologa zvážím. Děkuji

hodnocení

0x

Co říkají rodiče na takové školní výsledky? Využít pedagogicko-psychologickou poradnu a poradit se tam. Jsi pod/nad 18 let?

doplněno 12.01.21 11:43:

Máte na škole výchovného/školního poradce? Má škola k dispozici psychologa?

ianonymi
hodnocení

Velice Vám děkuji za odpověď. Rodiče naprosto nezajímám, nezajimalo je kam pujdu na skolu ani co mam za znamky (to je výchova : ). pod 18. na škole výchovného poradce máme

goadvi
hodnocení

0x

Zdravím,

vy nemáte problém s učením (ve stylu že byste třeba nechápal psaný text, nebo jste měl špatnou paměť), vy máte, jak sám píšete, slabou vůli. Škola vás očividně nebaví, nemáte motivaci se učit. Poraďte se v PPP, přejděte na jinou školu, nebo se motivujte - např. vyhlídkami, že "jenom" se základním vzděláním bude možná těžší se uživit.

Najděte si, jak se vám učí nejlépe - jestli si látku přeříkáváte, barevně podtrháváte, aj. a tomu přizpůsobte styl, kterým se učíte.

Pokud by se u vás objevily zdravotní problémy - nespavost, zvracení aj. způsobené stresem, raději zvažte ten přestup. než zbytečné trápení se.

ianonymi
hodnocení

Velice Vám děkuji za odpověď a za radu.

hermione84
hodnocení

0x

Tak v první řadě bych chtěla podotknout, že naučit se může každý :) kdokoliv bez ohledu na to, jaká je jeho "studijní minulost". Asi se to může zdát divné, ale je to tak.

Jinak doporučuji tento yt kanál

Je to podle mě jediný český youtube kanál který je zaměřený na učení a je velmi plnohodnotný co se týče studijního směru. Je určen především pro středoškoláky a vysokoškoláky. Doporučuji to i všem ostatním, rady tam najdou "šprti", ti co se moc neučí ale i ti, kteří by se chtěli dobře učit ale nejde jim to.

To je asi vše co bych mohla poradit... A ještě jsem četla super knihu o učení (jmenuje se Tajemství efektivního uční) a ta je taky dobrá...

ianonymi
hodnocení

Velice Vám děkuji za odpověď. S prvním odstavcem souhlasím. Vždy jsem si říkal: "kdyby se ti s 4kama naučili, 4ky by neměly" Teď to obracím na sebe. Pokud jsem si Vaši odpověď správně přečetl, tak jste do ní nikam nenapsal/a název YT kanálu. : )

ianonymi
hodnocení

omlouvám se, v emailu jsem odkaz na youtube našel. děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]