Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam jít na školu-právník, advokát

Od: teryyy121 odpovědí: 4 změna:
Ahoj, jsem teď v 8.třídě a měla bych otázku, kám mám jít na školu, když chci být právnička/advokátka. Prostě chci hájit lidi u spudu. Nevím jak to přesně popsat, ale prostě koho si lidi najímají když chtějí u soudu ,,radit” nebo prostě hájit, je to právník nebo advokát? Tak to chci jít studovat. Vybrala jsem si škola SOŠ Drtinova. Nevím jestli je to ta správna škola, prosím poraďte. A popřípadě na co mám jít jestli advokát nevo právník.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Napřed si ujasni pojmy, hlavně právník x advokát. Většinou budeš muset vystudovat právnickou fakultu nějaké vysoké školy (třeba Karlovy univerzity). Ovšem předtím musíš mít střední školu s maturitou, nejlépe všeobecného zaměření, z čehož plyne Gymnázium.

Ta SOŠ Drtinova by také mohla vyhovovat. 18. ledna v 16:00 hod. tam mají on-line Den otevřených dveří, tak se zkus zúčastnit a poptat se, oni ti rádi poradí.

hodnocení

1x

V ČR jsou 4 právnické fakulty - Karlova univerzita Praha, Palackého Olomouc, Masarykova Brno, Západočeská Plzeň.

Přijímačky Praha, Olomouc, Plzeň - SCIO Obecně studijní předpoklady a ZSV SCIO test základy společenských věd. Testy z minulých let najdeš na scio.cz

Brno - TSP test studijních předpokladů.

Nezáleží až tak moc na SŠ, ale na tom, jak si schopná natrénovat OSP/ZSV a nadrtit se ZSV učivo. Na to se zaměř během střední školy (filozofie, právo, veřejná správa, moderní historie, ekonomie, humanitní rozhled, politika, Evropská unie...).

iz*
hodnocení

1x

Lepší by bylo gymnázium. SOŠ nemají dostatečný obsah výuky ve všeobecně vzdělávacích předmětech, které budeš potřebovat k přijímačkám na VŠ. Vedle přípravy k maturitě by sis tak ještě musela doplňovat učivo gymnázia.

whegola
hodnocení

0x

Kam jít? Gympl a posléze právnická fakulta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]