Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Znovustudium ve 20ti letech

Od: valenta odpovědí: 7 změna:
Dobrý den. Zajímalo by mě jaké podmínky obnáší, začít znovu studovat. Chodil jsem tři roky na SPŠD, splnil jsem všechny tři ročníky, ale nedokončil jsem závěrečné zkoušky. Našel jsem si po měsíci práci, rok jsem pracoval, ale musel jsem to ukončit kvůli odchodu do léčby, po dalším měsíci co jsem v léčbě, mi dochází že studium potřebuju, ale rodiče mě živit nechtějí a říkají že jsem si to měl promyslet dřív. Tak můj dotaz zní, jestli mě nebo rodičům za studium budou chodit nějaké peníze, abych měl z čeho platit cestu a celkově aby mě nemuseli živit rodiče. Děkuju za odpověď. S přáním hezkého dne. Valenta

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Trochu tomu nerozumím. SPŠD jsem vystudoval, ale šlo o čtyřletý obor ukončený maturitou. Závěrečné zkoušky se týkají učilišť, teduy učebních oborů .

Ale to není až tak podstatné - pokud chcete studovat, nikdo Vám nebrání - ideálně bych to viděl na dálkové studium, nejste na nikom závislý, ani na rodičích. Ono totiž žádné peníze na studium dětí nedostávají ani při ,,bežném´´ denním studiu svých dětí.

liska5
hodnocení

0x

To máš oficiálně přerušené studium, nebo jsi prostě na ty závěrečné zkoušky nešel? Myslím, že bude záležet na benevolenci reditele školy, kterou jsi opustil, zda Tě vezme na milost a co ti uzná. Pokud budeš řádné studovat, tak rodiče by Ti měli nějaké peníze posílat, i když jste se rozkmotřili.

valenta
hodnocení

Byl jsem tam, ale neudělal jsem je.chtěl bych na jinou školu, a jiný obor.

hodnocení

0x

Doporučuju zjistit, zda je daný obor možné studovat dálkově. Při dálkovém studiu lze pracovat.

hodnocení

0x

Máte 10 let na uznání předchozího studia. Nejlépe a nejrychleji byste školu dokončil na původní škole, pokud by Vás vzali. Dá se domluvit IVP (individuální výukový plán) na denním studiu a mohl byste u studia pracovat.

Další možnost by byla najít stejný nebo podobný obor na jiné škole, případně dálkově (pokud dálkově existuje, všechny obory nemají možnost dálkového studia). Nechat si uznat co nejvíce z předchozího studia a pokračovat ve vyšším ročníku. Opět IVP kvůli zaměstnání anebo najít nejpodobnější obor.

Můžete si najít libovolné dálkové studium SŠ, při kterém budete pracovat. Na jiném oboru by Vám mohli uznat pouze shodné předměty. Odlišné budete dodělávat od 1. ročníku.

Píšete o léčení. Jste dlouhodobě nemocný? Zažádejte si o invalidní důchod.

valenta
hodnocení

Děkuju za odpověď. Nene, myslím psychiatrickou léčbu se závislostí.
liska5

Neodkládejte! Co nejdřív /blíží se pololetí/ zjišťujte všechny varianty studia a dotazy směrujte přímo na ředitele škol.

Hlavně, že jste z toho venku. Teď pokoru a odhodlání. A už nikdy víc! Držím Vám palce!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]