Na SŠ nezáleží. Musíte jít na VŠ a udělat tam přijímací zkoušky. Fyzioterapie se studuje na zdravotních, někdy na lékařských fakultách. SŠ s podobným zaměřením by byla zdravka, zdravotní lyceum apod.
doplněno 09.01.21 18:24:
Na fyzioterapeuta berou hodně málo, je hodně uchazečů a málo přijatých. Více vysokeskoly.cz/...
Gymnázium, pak na zdravotnické škole nástavba rehabilitace a pak vysoká, fyzioterapeut. Možno střední školu vypustit a jít ihned po gymnázium, na vysokou. Dá se najít i škola pro maséry.
doplněno 10.01.21 10:07:
Lesi, nejspíše máte pravdu. Vystudovanou tříletou nástavbu má moje snacha a dcera také + vysokou. Je však pravdou, že už je to nějaký čas. Už to nemusí být pravda.
ta pomaturitní nástavba snad už ani neexistuje, ne? fyzioterapie je regulérní VŠ obor, narozdíl od všeobecné/dětské sestry ji už nejde vystudovat na VOŠ.
Dnes jsem se zeptala a zjistila jsem, že už neexistuje střední škola, pouze vysoká. Je potřeba mít maturitu a pak vysokou školu. 3 roky bakalář + 2 roky magistr.
Zdravim, na fyzioterapii je dost tezke se dostat, v dnesni dobe je to jeden z nejzadanejsich oboru… Ja fyzio studuji a v rocniku neni nikdo kdo by nebyl z gymplu, takze pokud opravdu chces studovat fyzio, rozhodne doporucuji gympl, jinak je to fakt temer nemozne… A gympl je nahodou fajn
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.