Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neodlučitelná slovesa - němčina - nemůžu najít všechny

Od: radovana odpovědí: 8 změna:
Mám z těchto slov vybrat tři slovesa s neodlučitelnou předponou, já našla jen dvě a to besuchen a gehen. Pomohl byste mi prosím někdo s tím třetím? Díky za rady.
Neodlučitelná slovesa - němčina - nemůžu najít všechny

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

break
hodnocení

1x

Besuchen a frühstücken...třetí nemůžu najít

iz*
hodnocení

1x

Gehen není (slabika hen není samostatné sloveso) sloveso s neodlučitelnou předponou, to by bylo např. begehen., entgehen apod. Já v tom výčtu vidím s neodlučitelnou předponou jen besuchen. S odlučitelnou předponou je 8 sloves a ostatní jsou bez odlučitelných i neodlučitelných předpon.

jezevec*
hodnocení

0x

Těch s neodlučitelnou předponou je většina z uvedených - konkrétně chatten, duschen, essen, fahren, frühstücken, lesen, lernen, machen, nehmen, schauen, schreiben a treiben.
Odlučitelná verze by byla například anschauen, abnehmen nebo zumachen...

To by mě zajímalo, jaké neodlučitelné předpony mají ty slovesa, které jste vyjmenoval.
Já tam vidím pouze jedno sloveso s neodlučitelnou predponou a to besuchen.
jezevec*

A jakou předponu chceš odloučit třeba u slovesa schauen? Nebo u slovesa machen?
Třeba u aufstehen je to jasný. Ich stehe um 5 uhr auf. Ale co ty ostatní?

jezevec*
Schauen a machen žádné předpony nemají. Tazatel se ptal ale na neodlučitelné předpony.
break

Jezevec. Ne všechna slovesa mají vůbec nějakou předponu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]