Zdravím mám vypočítat odchylku přímek AB a GC. Narýsovala jsem si to takto a chtěla jsem se zeptat jak mám mít přeložený uhloměr? A mám to vůbec dobře narysovane? Díky za rady.
Jestli myslíš opravdu přímky AB a GC, jejich odchylkou je pravý úhel. Vezmi si třeba krabici a na tyto dvě hrany přilož tužky. Pak jednu posuň, aby obě byly v jedné rovině - budou kolmé.
Úhly v prostoru se na papíře dost dobře měřit nedají (ve volném rovnoběžném promítání).
Je to 3D kocka? Ak no, tak urobit z toho 2D vykres a tam nieco riesit s uhlomerom je cista komedia, navyse vrcholy kocky si mozem oznacit ako chcem a teda zadanie nie je jednoznacne.
V tom znaceni, ake mate zvolene su na seba kolme, kedze GC a BF su rovnobezne a AB a BF su kolme.
Tento úhel nelze změřit úhloměrem. Je potřeba velikost úhlu spočítat. Teď na počítání nemám čas, ale dám sem výpočet toho příkladu v noci nebo zítra brzo ráno.
Možná je chyba v zadání. Možná to má být odchylka přímek AB, AG.
simpsgatsay
Mockrát děkuji. Už další den si nad tím lámu hlavu a stále nevím.
Pokud se má jednat o přímky AB a GC tak ty jsou snad na sebe kolmé. To snad vidí každý z přiloženého obrázku. Snad je to pravidelný kvádr, nebo krychle. Pokud ne tak je špatné zadání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.