Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do skoly s nohou v sadre

Od: ondrejlitera* odpovědí: 20 změna:
Dobry den.je mi 12 let a mam nohu v sadre a musim chodit o berlich a po vanocnich prazdninach bych chtel jit do skoly.muzu do skoly se zlomenou nohou a o berlich? dekuju

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Jsou sádry chodící a nechodící. Pokud máš i berle, bude to spíše sádra nechodící. Berle jsou jen pomůcka na opatrné přesouvání se v bytě. Lékaři velmi dobře vědí, proč je v některých případech nutné udržovat nohu v maximálním klidu.

Ale i s chodící sádrou je potřeba se zamyslet nejen nad cestou do školy. Zimní období - hrozí buď náledí, nebo rozbředlý sníh. Škola je bezbariérová s výtahem? 12 let vypadá na 6. třídu. Tedy přecházení z učebny do učebny. Po schodech. Fyzika v přízemí, čeština v patře... Předpokládám, že rodiče mají od lékaře informace o možnosti tvé chůze. Já bych v zimě dítě se sádrou na noze do školy nepustila. Ale u nás je sníh a led i v době, kdy jinde většinou není. S třídním bych vyjednala nějaké úkoly přes počítač. Ty si se spolužáky domluv, aby ti psali poznámky a i jinak tě informovali o výuce.

iz*
hodnocení

6x

Ondřeji,

to není otázka pro laiky v internetu, ale pro tvého lékaře, který na ni dokáže odpovědět až po zhodnocení (na základě vyšetření) tvého aktuálního zdravotního stavu.

Už jsem potkal několik dětí které měli nohu v sádře a berle a do školy normálně chodili takže asi do školy chodit i tak mohou

noha
hodnocení

3x

Nepíšeš zda máš na sádře podpatek či nikoliv. Do školy se sádrou samozřejmě můžeš, pokud

- ti dovolí lékař

- máš-li daleko školu a rodiče tě do školy dovezou

- zajistíš si židli navíc, abys mohl na ní nohu pokládat

hodnocení

2x

Co na to říká ošetřující lékař? Ptal,bych se tam a dle rady lékaře se zařídíl.jinak i se sádrou na celé noze (od rozkroku přes celou nohu i celý kotník ) a přesto tak před x lety spolužák chodil do školy

hodnocení

2x
Ale múžeš
Vyfasuj francouzký hole a hurá do školy
Časem ti daj podpatek a pude to lip
Sadra na noze neni dúvodem k tomu aby ses místo školy válel doma
hodnocení

Dekuju za radu,asi to tak udelam.doma bych se jenom nudil

lidus*
hodnocení

2x

Jako malá holka jsem se sádrou po koleno jezdila na kole. Všichni ti tu dobře radí, že od tohoto dotazu je tvůj lékař. Jeho se ptej, my nevíme jaká je to zlomenina, zda jsou tam šrouby, jak zvládáš berle... Ono se ti zdá, že to zvládneš hravě ale nemusí to tak být, z pár týdnů může být rok a nebo nadosmrti křivá noha.

asd1
hodnocení

1x

Ptej se svého ošetřujícího lékaře. I se sádrou se dá dělat spousta věcí, ale zase je nesmysl vyrobit si komplikace, klidně bys mohl mít trvalé následky a jít do školi o nějaký týden dřív se nemusí vyplatit.. Nebo to může být v pohodě, to záleží na konkrétním případu a na to by jsme museli mít věšteckou kouli...

sadra
Já měl výron v koleni sádra od kotniku po prdel a do školy jsem normálně chodil,ale seděl jsem na půl řiti a noha do uličky.

hodnocení

Dekuju za rady,piste prosim dal

hodnocení

Dekuju za rady,v patek se zeptam lekare a uvidim

hodnocení

Dekuju za rady,uz mam podpatek a dokonce muzu i do skoly ale podle lekare mam jeste pouzivat berle.za tyden mi uz sundaji sadru.jeste jednou dekuju za rady
lidus*

Super a nelítej ať nespadneš.

hodnocení

Dobry den.jak se mate.meli jste taky nohu v sadre

Ano,ne jednou.Co Tě ještě zajímá?Tedy pkd si neděláš legraci,tak se ptej!

lidus*
hodnocení

0x

Dík za hezký pozdrav. Ne jednou a nejen nohu. Potřebuješ něco vědět? Hezký den. L

hodnocení

0x

Po Vanocnich prazdninach, teda jestli to byla otazka ohledne pravopisu. Jinak ano, po Velikonocich se sadrou muzes smele dal studovat, teda krome telocviku a roboty na pozemcich, ale to se Vas uz asi netyka...skoda...

hodnocení

0x

Ve 12. letech urcite do skoly po Vanocich nejdes a to si uz 25. musel vedet, tak co tu plkas?

@axus: No jo, ale ono už mu je teď 14 !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma noha v sádře

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]