Nejste přihlášen/a.
To bys už měla mít za sebou nějaké recitační soutěže, ideálně i více let dramatického oboru na ZUŠ. Pak je dobré hrát na nějaký nástroj, umět zpívat, být dobrá na sport a tanec. A to nejen proto, že budete kromě přednesu předvádět nějaké pantomimické etudy.. Ono se nedá říct, že někam nastoupíte, půjdete. Tady je obrovský počet zájemců a berou jen malé procento. Takhle mi to popsala moje známá: Nejdřív Vám dají do ruky knihu, těžký text, dlouhá souvětí, neznámá a cizí slova. A vy to musíte plynule a čistě přečíst se správnou výslovností, tempem, atd. A pak Vám mohou říct - což bývá dost často, že máte špatnou výslovnost některé hlásky, že nemáte znělý hlas a je zbytečné se hlásit na herectví. Už teď si najděte nějaký ochotnický soubor a zapojte se.
Na konzervatoř.
Ale v tvém věku jsem měl také sen - stát se uhlobaronem nebo rentiérem. Pořád jsem si představoval, že přehazuju prachy vidlema. Nic jiného jsem pro to neudělal - a nevyšlo mi to.
A poučení - jestli máš jen bláhové sny a nechodíš někam do dramatického kroužku, abys pro to něco udělala, tak talentovky na uměleckou školu neuděláš, ani výborný talent na kterém se nepracuje nestačí. Tam se tě kromě jiného zeptaj, co už máš za sebou a co už umíš.
Můžeš jít i rovnou na konzervatoř, což je už SŠ. Pro ty, kteří se prosadí to dobré povolání být třeba může, ale takových je velmi málo. Tohle povolání je spíš dost o protekci, jak se kam podaří kdo uvést a uchytit. Což je vidět na dětech různých herců, jak se "zázračně" prosazují. Můžeš se podívat kolik každoročně z konzervatoří a hereckých fakult vyjde herců a kolik jich nových kde vidíš hrát. Bude to poněkud nepoměr, obzvlášť pak dostat se do filmu. Většina z nich končí v lepším případě někde v oblastních divadlech a berou zavděk epizodkami v seriálech a reklamách. Teď v době pandemie si nejedna zdejší herečka šla sednout i za kasu do supermarketu. Takže asi vidíš, jak dobře placené to je, pokud nejedeš v nějakých zavedených produkcích a nemáš konexe, abys pořád něco točila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.