Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příklad: Na hřišti jsou nakresleny tři kruhy

Od: pass* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

nemohu vyřešit jeden příklad co nám dala učitelka na Vánoce. Nepochopil jsem dokonce ani to zadání... Potřeboval bych, prosím Vás, poradit.

Na hřišti jsou nakresleny tři stejně velké kruhy, z nichž žádné dva nejsou totožné. Rozmístěte 16 dívek tak, aby v každém kruhu stálo 9 dívek. Najděte alespoň osm podstatně různých rozmístění, tj. takových rozmístění, při kterých se nerozlišují dívky ani kruhy. (Záměna jednotlivých dívek, příp. celých kruhů s dívkami dává rozmístění, které není podstatně různé od původního.)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Jednoduché...
Příklad: Na hřišti jsou nakresleny tři kruhy
kasparek
Můžu se zeptat jak je myšleno to že žádné dva nejsou totožné, to mě na tom nejvíce mate.

Myslím, že totožnost je, když jsou dva kruhy na sobě, když se překrývají. Tzn. když mají společný střed a stejný poloměr.

kasparek
Děkuji za vysvětlení budu si pamatovat.

Definicia matematickej totoznosti je na ceskej wikipedii.

pass*
hodnocení

Dobrý den, děkuji Vám za Vaši rychlou odpověd´ a ochotu. Příklad jsem již pochopil. :-D

pass*
hodnocení

přišel jsem pouze na 4 varianty,chybí mi ještě další čtyři... Nevíte ještě?

Příklad: Na hřišti jsou nakresleny tři kruhy #2

Např. takto (pokud budete měnit číslo uprostřed, dá se toho vymyslet ještě dost):

Příklad: Na hřišti jsou nakresleny tři kruhy #3

hodnocení

2x

Zo zadania nie je na prvy pohlad jasne, ze sa kruhy pretinaju, co vsak mozno dokazat uvahou : ak bude v separatnom kruhu 9ks, zostane nam 7ks a teda nemozno splnit u dalsich dvoch kruhov podmienku 9 ks. Potom je otazka, ci sa pretinaju kazdy z kazdym alebo vyzeraju ako retaz s troma ohnivkami (opat nemozne, ak bude v krajnych kruhoch po 9ks, na stred nic neostane). Obrazok sem vlozeny je teda spravny, staci rozhadzat do neho dievcata, navrhujem oznacit kazdu cast kruhu pismenom a formulovat rovnice.

pass*
hodnocení

Děkuji mockrát. už jsem to pochopil

pass*
hodnocení

Do každého kruhu můžu rozmístit víc než 9 dívek, nebo jenom 9?

Zadanie hovori o presne 9 ks v kazdom kruhu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]