Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máš-li škodu (neštěstí), o posměch se nestarej

Od: zlatats odpovědí: 7 změna:
Mas-li škodu (neštěstí),o posměch se nestarej.Prosim o vysvětlení přísloví.Dekuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

6x

Dobrý den, sice jsem toto nikdy neslyšel, ale snad je tím míněno, že to neštěstí je samo o sobě takový problém, že řešit k tomu ještě posměch nemá význam (význam má řešit jen ono neštěstí). Zdravím!

harmara

Sice jsem to nikdy neslyšel,moje odpověď je nepřesná (špatná),ale za body kamarádům děkuji,protože není důležité dobře poradit,ale získat status uznávaného rádce.:-D

iz*
hodnocení

5x

I podle mne jde spíše o to, že pokud člověka potká něco nepříjemného, najde se dost lidí, kteří mu to budou přát (budou se posmívat).

ryb
hodnocení

5x

O posměch se nemusíš starat. Postarají se o něj zlomyslní a rádi.

rajskyprotlak
hodnocení

4x

Podle mě je význam poněkud jiný. Máš-li škodu, buď si jistý, že se najde spousta lidí, kteří ti ji budou přát, kteří se ti (za zády) budou posmívat.

hodnocení

3x

Sýkorka i Ben mají pravdu. Jen bych přidala, že když se hrabeš z průšvihu, udělej to za každou cenu, nevšímej si posměchu.

sykorka*
hodnocení

2x

když je ti ouvej, něco se ti stalo, tak je ti úplně jedno, co si o tobě myslí ostatní - asi tak...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]